10 anledningar till varför du borde vakna bredvid någon du älskar

Att ha intima relationer är en av de mest meningsfulla erfarenheter som en människa kan ha. Att dela sin tid, känslor och erfarenheter med en annan person kan skapa en djup band som alltid är speciell. Dessa intima relationer kan till och med ha fördelar som de flesta inte tänker på.

En undersökning visar nämligen att personer som gosar ofta och sover ihop med någon mår bättre än de som sover ensamma.

Här är 10 anledningar till att det är en bra idé att sova bredvid en nära partner.


1. Det är en av de bästa känslorna i ett förhållande.

Förhållandena är komplicerade och har många olika lager och dimensioner. De är blandningar av upp-och nedgångar som par lär sig att hantera som ett lag. En av de största känslorna att komma från dessa intima relationer är intimiteten att sova bredvid en person som du älskar.

2. Forskning säger att det är en bra idé.

Det har gjorts flera studier om förhållanden där par sover tillsammans. Par som gosar dagligen har visat sig vara tillsammans under en längre tid. Dessa par tenderar också att vara mer trogna än par som bara är tillsammans för sex. Kramar kan vara mer intima och skapa en djupare band än sex.

3. Att sova ihop kan minska ditt sug.

När du ligger bredvid någon du älskar med armarna runt personen, så är din hjärna inte särskilt aktiv. Att sova och gosa med en partner är lugnande och terapeutisk. Faktum är att vissa undersökningar har funnit att det kan bidra till att minska behovet till olika saker. Från att röka och överäta till alla dåliga vanor i allmänhet verkar minska när ni sover tillsammans. Det här är ett utmärkt sätt att hjälpa till att kämpa aktivt mot dåliga vanor.

4. En intim form av kommunikation.

Medan att prata är en kritisk kommunikationsform för alla par är det inte det enda sättet att uttrycka sina känslor. Faktum är att en stor del av mänsklig-till-mänsklig kommunikation kommer från icke-verbala uttryck. Att sova ihop är en annan form av kommunikation som har många fördelar för ett par. Denna form av intim kontakt kan skapa känslor av säkerhet och tillhörighet. Par kan känna att de har varandras rygg under dessa ögonblick.


5. Att sova ihop kan hjälpa till att bekämpa den hektiska kalendern.

Par har ibland problem med att hitta tid att spendera tillsammans under veckan. Jobb och andra uppgifter för varje individ kräver mycket tid från måndag till fredag. Medan helgerna alltid utnyttjas, är det bra att kunna ha lite tid tillsammans under veckan. Att ligga ihop efter en lång dag på jobbet är ett bra sätt att spendera tid tillsammans.

6. Det kan få dig att känna dig lyckligare på en kemisk nivå.

Studier har visat att våra hjärnor släpper ut ett hormon som kallas oxytocin medan du sover bredvid en nära partner. Denna Oxytocin är delvis ansvarig för att vi ska känna oss lyckliga och positiva över oss själva. När vi är i armarna av en älskad börjar våra hjärnor släppa det här positiva hormonet och ge oss alla dessa goda känslor. Överväg att hoppa i sängen och krama med din partner nästa gång någon av er känner sig nere. Det kan vara tricket som hjälper dig att må bättre.

7. Det hjälper till att reglera blodtrycket.

Forskning har visat att det kan upprätthålla ett gott blodtryck om du ligger i sängen med någon du älskar. Medan stress från det dagliga livet kan eskalera vissa människors blodtryck, kan mys med en partner hjälpa till att bekämpa detta problem. I allmänhet är par lugnare och avslappnad när de lägger sig bredvid sin partner. Denna känsla av avslappnadhet hjälper till att sänka blodtrycket och hålla det på en hälsosam nivå.

8. Det är ett perfekt sätt att börja dagen.

Att gosa och sova ihop ger inte bara fördelar under natten. Det kan också väcka dig med ett leende efter att ha tillbringat en bra natt i din partners armar. Vakna upp glad kan hjälpa till att göra resten av dagen positiv.


9. Det kan hjälpa dig att sova bättre.

En annan bra anledning att sova bredvid någon du älskar är för en bättre natts sömn. Eftersom det kan få par att känna sig mer avslappnade, det leder ofta att det blir en djupare sömn. Detta säkerställer att båda partnerna är väl utvilade morgonen därpå.

10. Det kan ge ett mer tillfredsställande förhållande.

Par som gosar och sover ihop tenderar ofta att ha en mer pålitlig förhållande. Denna intimitet kan också göra relationen mer tillfredsställande för båda parter.

Visa den här listan med 10 skäl till din partner för att uppmuntra dem att spendera mer tid i sängen.

Dela på Facebook