Annons

10 saker som förändrade mig efter att jag förlorat mina föräldrar

Annons

Att förlora sina föräldrar är brutalt. Det är oerhört ledsamt att uppleva att de människor som alltid har varit där, hjälpt dig, stöttat dig och överöst dig med ovillkorlig kärlek är borta för alltid.

Coachen Lisa Schmidt har förlorat båda sina föräldrar. Mamman och hennes far dog med två års mellanrum.

Förlusten av föräldrarna har lämnat djupa spår. Det har fått Lisa att skriva om sina känslor i en text som jag tror att många kommer att känna igen sig i. Du kan läsa den nedan.

1. Telefonen ligger är alltid innanför en armlängd när jag sover. För att jag missade samtalet att min mamma hade dött.

2. Tanken på min mammas död gjorde mig fysiskt sjuk, 6 månader efter att hon gick bort. Spydde jag - bokstavligen.


3. Deras dödsfall har ibland splittrat vad som är kvar av vår familj. Jag har gjort mitt bästa för att leva upp till deras önskningar, vilket ibland gjorde mig "dålig". Belastningen av detta har varit tung. Men jag förstår varför jag valdes. Det har gjort mig en starkare person, något jag är tacksam för idag.

4. Jag kan fortfarande bli förbannad eftersom min son aldrig upplevde dem som morföräldrar. Jag känner att han har blivit rånad. Han skulle älskat dem, och de honom.

5. Jag vill inte byta tiden jag fick med dem mot någonting. Men ibland tycker jag att det skulle ha varit lättare om de dog medan jag var väldigt ung. Då skulle minnena ha varit färre.


6. Kom inte till mig och klaga på dina föräldrar. Då får du en sköljande hink i utbyte mot tacksamhet och uppskattning. Eftersom jag är medlem i klubben "Kära föräldrar", skulle jag ha tagit din plats utan att blinka, så håll klaffen! Skaffa dig lite perspektiv! Förstå hur flyktigt livet är!

7. Det är som att vara änka - en "klubb" jag aldrig ville bli medlem i. Var kan jag avbryta mitt medlemskap!?

8. Bara andra "klubbmedlemmar" förstår helt vad det här gör med en människa. De förstår bara det. Jag kan inte förklara det på annat sätt.


9. Livet går vidare. Men det kommer hända att du, även många år efter, kommer bryta ihop som om det hände igår.

10. När du ser vänner eller till och med främlingar med sina föräldrar, blir du ibland avundsjuk. Avundsjuk på de saker de gör tillsammans. Förbannad eftersom din mamma inte är där för att planera dopet med dig. De stora händelserna i livet blir aldrig samma...

Här sitter jag 10 år senare. Det händer fortfarande att jag sträcker mig efter telefonen när något spännande har hänt. Då slår det mig: Jag kan inte ringa dem längre...

Annons