10 tecken på att du lever i ett sunt förhållande.

Klämmer du hans finnar och delar gärna ett bad med han- så lever du i stor sannolikhet i ett sunt förhållande.

fcwn3xne

Vardagen med leverpastejs mackor och tvätt behöver inte vara ett tecken på att du och din partner inte har ett sunt förhållande. Det har Kimberley Hinderson på thoughtcatalog.com skrivit om. Här är ett urval om saker som folk som lever i sunda förhållanden gör.

1. Tar ett bad tillsammans. I takt med att ert förhållande blir mer seriöst, så kommer ni med stor sannolikhet att ta ett bad tillsammans. Inte för att ha sex, notera detta, utan för att tvätta sig. Många skrubbar varandra rygg och vissa tvättar även varandra hår.

2. Klämmer finnar. Vi vet att du rodnar när vi nämner det. Men ibland blir det inflammation i porerna, och då kan ni klämma finnar på varandra. För att ”hjälpa” din partner. Se bara till att det inte slutar i kamp mellan er för att det gör för ont. 

3. Tittar på tv-serier tillsammans. När den ena partnern fallen för en tv-serie, övertalas den andra snabbt att gilla den med. Och innan du har hunnit vända på dig har ni sett alla åtta säsonger tillsammans på Netflix.

4. Myser tillsammans i sömnen. Män erkänner att de älskar att ligga och mysa lika mycket som kvinnor gör. Men kvinnor måste inse att han inte kan fortsätta mysa hela natten. När du somnar under tiden ni myser, kommer mannen alltid smyger till sig armen igen vid en tidpunkt, eller så byter han position till något mer individuellt. Om ni inte myser innan ni somnar, men låter era fötter röra vid varandra har ni fortfarande en sund relation. Man säger att kärleken vandrar genom beröring.

5. Få varandra att skratta. Det är viktigt att kunna få sin partner att skatta. När ni förstår varandras humor är ni på samma våglängd. Oavsett vad du går igenom, ska din partner kunna ge dig ett leende, så att du vet att allt kommer att gå bra.

6. Använder badrummet tillsammans. Det kan hända att en ska duscha och den andra ska använda toaletten. Många par är likgiltiga och tittar även på varandra under tiden, men de flesta löser det genom att vända ryggen till i duschen. Men ändå pratar med den som använder toaletten.

7. Ämnen på dejten. Det är bra när man dejtar på kvällen. Kvinnan tar en fin klänning och fixar håret, medan mannen rakar sig och väljer en fin skjorta. När ni har satt er ner på restaurangen och beställt mat, kan det vara en konst att hitta bra ämnen att prata om. Hos de flesta i en sund relation flyter samtalet på utan problem med allt från nya filmer, skvaller och idéer för nästa semester.

8. Byta om framför varandra. Oavsett om ni bor tillsammans eller ej så kommer det en tidpunkt där ni byter om framför varandra. Hjälper mannen att hitta ett par strumpor medan han lyfter upp din klänning. Det är trevligt med hjälp- även när du är osäker på om du ser bra ut.

9. Kudd- prat. Det råder ingen tvekan om att det finns stygga typer av samtal. Men det mysigaste är de samtal man har när man ligger tillsammans i sängen efter en lång dag. Här finns det tid och närhet för att fråga hur man känner och berätta sin dag i detalj, innan man somnar i varandras armar.

10. Köper snabbmat mitt i natten. Det är sött när ett par går hand i hand ner till 7-eleven klockan 02 på natten för att köpa ett mellanmål. För vissa är det ett gemensamt beslut men de flesta gör det för att de är hungriga.

Dela på Facebook