100 gram choklad dagligen minskar risken för stroke och hjärtsjukdomar

Goda nyheter för chokladälskare

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Ny forskning från Aberdeen University i Skottland tyder på att choklad kan också ge mindre risk för stroke och hjärtsjukdomar. Det skriver The Telegraph.

Mörk choklad har man länge vetat att de innehåller några nyttiga ämnen för kroppen. Den nya studien tyder på att detta gäller även mjölkchoklad.

Forskarna tittade på godisvanorna hos 21.000 personer över 12 år. De fann att de som åt upp till 100 gram choklad reducerades risken för att dö i hjärtsjukdom med 25 procent. De minskade också risken för att få en stroke med 23 procent.

Forskarna gjorde också en studie med 158.000 människor, där de såg på förhållandet mellan konsumtionen av choklad och hjärt-kärlsjukdomar. Även i denna studie fann de att risken för hjärtsjukdomar och stroke är associerade med intag av chokladen.

Konstigt nog, var de som åt mest choklad, de var smalare och hade oftast lägre blodtryck. Men det kan delas visat fel, eftersom det kan vara så att människor inte är ärliga om sina matvanor eller överviktiga människor vet att de är i riskzonen för hjärtsjukdomar och därför håller tillbaka på chokladen.

- Dessa studier visar övergripande att det kan finnas vissa positiva hälsoeffekter av att äta choklad. Men det är å andra sidan också klart att chokladen har potential att öka vikten, vilket är riktigt dåligt för hjärtan, säger Dr. Tim Chico från Universitry of Sheffield som en kommentar till studien från kollegorna i Aberdeen.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Dela på Facebook