106-åriga Dagnys nya glädjebesked - avslöjar framtidsplanen

Nu avslöjar Dagny Carlsson ett riktigt glädjande besked om framtiden!

Ålder är bara en siffra, brukar det heta. Men det finns nog få som lever upp till uttrycket med samma energi och inställning som bloggaren och livsnjutaren Dagny Carlsson, 106 år ung.

Det var år 2015 som dokumentären om Dagny kom ut på SVT. Då var det filmregissören Åsa Blanck som höll i kameran.


Nu meddelar Dagny att en ny film är på väg!

– SVT:s dokumentärfilmregissör Åsa Blanck med filmaren Elinor har besökt vid efter lunch och sedan har jag varit i Cancerfondens lokaler på ”mingel” bland forskare, skriver Dagny i sin blogg där hon också berättar att det ska komma en ny film om henne i public service-kanalen.

Ny film med Dagny på SVT

Hon hyllar SVT:s medarbetare och de verkar ha haft en trevlig stund tillsammans!

– Filmfolket medför alltid jättegoda bakverk när de kommer och idag festade vi på kaffe och Budapestbakelse innan vi fixade filmen. Det blir alltid lustbetonat när man filmar med ”proffs”. Åsa Blanck och hennes filmare kom hit för att komplettera några filmsektioner och ljudupptagningar, som de inte var nöjda med.

– Filmningarna går ut på att att alla scenarion skall vara så bra som möjligt. Och då då går det inte att undvika omtagningar. Resultatet kan ses i januari i SVT 1, skall visas i SVT 1, skriver Dagny på bloggen.

Även SVT har tidigare gått ut med information om den kommande Dagny-filmen i sin interna tidning Vipåtv:

”Dokumentärfilmaren Åsa Blanck har gjort en film för SVT om Dagny ”Livet börjar vid hundra” och till jul kommer en uppföljare till den”, skriver SVT på sajten.


Vilka otroligt glada nyheter! Dagny Carlsson är verkligen en stor inspirationskälla och förtjänar alla hyllningar i världen!