Annons

108-åringen avslöjar hemliga ''medicinen'' för ett långt och lyckligt liv – som alla kan testa

Annons

Brittiska Dorothy Flowers har firat sin 108:e födelsedag.

Nu avslöjas hennes recept för ett långt liv.

– Det måste vara champagne, säger vårdaren Helene till Yahoo News.


Du kanske tror att hemligheten till ett  långt liv skulle innebära att äta hälsosamt och träna dagligen, men enligt en kvinna som just har firat sin 108-årsdag är nyckeln faktiskt att dricka champagne och äta choklad.

Dorothy föddes den 22 oktober 1911 och var överlycklig över att få 654 gratulationskort på sin senaste födelsedag efter att vårdpersonalen uppmanat folk att skicka ett kort till Dorothy, ett för varje år hon levt. Hon fick dock betydligt fler än så.

 – Trots att hon är väldigt oberoende, har hon alltid varit som gladast när hon är omgärdad av andra, och korten har fått henne att känna sig väldigt älskad, säger vårdgivaren Barrett till Yahoo News.


Helene Ballinger är ansvarig vid boendet, hon berättar för tidningen om Dorothys vanor.

– Dorothy älskar sällskap, så hon sitter med oss vid receptionen varje dag. Hon är där så ofta att hon fått sin egen skrivbordslåda, som vi fyllt med choklad, säger hon och fortsätter.

”Enda hon dricker upp allt av”

Utöver chokladen så är Dorothys knep för ett långt och lyckligt liv champagne.

– Det är hennes hemliga medicin. Det är det enda vi kan få henne att dricka upp av det vi ger henne. Så när hon fyllde år firade vi såklart med bubbel, säger platschefen Helene Ballinger till Yahoo News.


Nu säger vi STORT GRATTIS till 108-åriga Dorothy! Och stort tack för tipset till ett långt och lyckligt liv. Det lovar vi att testa!

Annons