Annons

11-åringen mobbades för sin cancer - när Simon gör detta är inte ett öga torrt

Annons

Elvaåringen blev mobbad i skolan för att han hade cancer. Nu har han tagit sin revansch.

När elvaårige Tyler Butler-Figueroa var strax över fyra år gammal drabbades han av cancer.

Hans mamma berättar att familjen var ute och åt middag när hon tyckte att sonen såg ovanligt blek ut. De åkte in till akuten där Tyler fick ta blodprov. Sen kom mardrömsbeskedet. Tyler hade leukemi.

Inte nog med att han var tvungen att så ung kämpa mot en fruktansvärd sjukdom. På grund av behandlingen tappade han sitt hår, vilket han skämdes för i skolan.

Samtidigt som han genomgick den tuffa behandlingen mobbades han av de andra eleverna.

– De brukade reta mig och spred rykten om att sjukdomen kunde smitta och att man därför skulle hålla sig borta från mig, säger Tyler i programmet.

Tyler Butler-Figueroa: Jag ville inte vara barnet med cancer

Men trots motgångarna, hittade Tyler en räddning: fiolen. Tyler såg att skolan erbjöd gratis violinlektioner. Och det visade sig att Tyler var en riktig naturbegåvning. Tyler lyckades inte bara besegra cancern. Tack vare musiken fick hans mamma tillbaka den son som tidigare varit så ledsen.

– När jag spelar violin så glömmer jag allt det dåliga. Jag ville inte bara vara barnet med cancer. Nu är jag barnet som spelar violin, säger Tyler.

Simon Cowell plötsliga drag i ”America’s got talent”När Tyler medverkar i America’s got Talent får han både publiken och juryn att bokstavligen tappa hakan.

Till tonerna av Kelly Clarksons "Stronger" fick han hela publiken och juryn att ställa sig upp, och när låten var över möttes han av dånande applåder. 

Jurymedlemmen Simon frågade sedan Tyler hur han kände sig.

 – Jag känner mig väldigt stolt över mig själv, svarade elvaåringen och möttes av ett öronbedövande jubel.

Men Simon var inte klar. Han hade något viktigt att säga till Tyler, och andra människor som utsätts eller blivit utsatta för mobbning.  

 – Vi hör allt för många historier om människor som bli mobbade, men jag kan säga en sak: de flesta människor blir mobbade för att de är bättre än de som mobbar.

Simon fortsatte med att berätta för Tyler att han är en riktigt speciell ung man, innan han sa:

 – Jag skulle vilja säga något till mobbarna, å dina vägnar. 

Sedan tryckte Simon på den guldiga knappen: The Golden Buzzer.


Se framträdandet nedan:

Tyler är verkligen en riktig kämpe och förebild på så många sätt. Dela gärna för att hylla fantastiske Tyler som visar att allt är möjligt.

Annons