Annons

11 tecken på sann vänskap som du aldrig borde ignorera

Annons

Vänskap är en av de vackraste sakerna i världen. Vad är bättre än att ha någon i ditt liv som kommer att vara där för dig i vått och torrt?

Även om sann vänskap är bra finns det många fall där vi ifrågasätter om vi verkligen är bra vänner med någon. Det är helt normalt att ifrågasätta en vänskap och det kan hända vem som helst.

Image result for two friends

1. De pratar inte bakom ryggen på dig

Ingenting är värre än att förlita sig på någon och sedan upptäcka att de har pratat bakom din rygg hela tiden. En sann vän skulle aldrig prata bakom din rygg eftersom de tycker att er vänskap är viktigare än skvaller. Det kan verka som att en skvaller aldrig kommer att fångas, men när de gör det är det hemskt för den vän som pratades om. Vännen kommer bli sårad och kommer alltid att vara paranoid om någon pratar om dem.

En sann vän kommer aldrig äventyra en vänskap över något så dumt som skvaller.

2. De gör dig gladare

Det sägs att DisneyWorld och Disneyland ska vara de lyckligaste platserna på jorden. De flesta är överens om att nöjesparker är underhållande, men alla har sin lyckliga vrå med sina människor. Syftet med en sann vän är inte att göra dig lycklig. Du borde kunna hitta sätt att göra dig själv lycklig.

Men en sann vän gör dig glad även när du minst förväntar dig det. Du borde aldrig känna dig utmattad eller stressad när du är med den här personen. Du borde se fram emot att se dem och ha dem i ditt liv.

3. De accepterar ditt sanna jag

Som människor har vi brister. Ibland kan det vara svårt att acceptera sig själv för den vi verkligen är. Det här är svårt nog, men att hitta andra människor som accepterar oss är ännu svårare. Ingen borde få dig att må dåligt över den du är, särskilt inte en sann vän. Om din vän konstant påpekar dina brister och kritiserar dig vill de dig kanske inte väl innerst inne.

Image result for friendship

4. Du är avslappnad med dem

Alla har varierande nivåer av komfort kring olika typer av människor. Nära vänner borde alltid få oss att känna oss avslappnade. Du borde aldrig känna att du måste bete dig på ett särskilt sätt för att få deras bekräftelse. Samma gäller för dem. De borde också känna sig bekväma runt dig. Ni kanske till och med vet mer om varandra än någon annan.

5. De säger alltid sanningen

Ibland kan sanningen vara svår att svälja. Men bara för att något är svårt att erkänna betyder det inte att vi borde ignorera det. Vi kan lätt ljuga för oss själva och berätta vad vi skulle vilja höra. Lyckligtvis säger vår sanna vän alltid som det är. De säger sanningen, även om vi inte vill höra den. De förstår hur viktigt det är. De är alltid ärliga med dig, även om det kan såra dig.

6. De är inte avundsjuka på dina andra vänner

Det kan vara väldigt förekommande i tonårsfilmer, men att ha en possessiv och svartsjuk bästa vän är inte hälsosamt. Svartsjuka kan uppstå då och då, men om det är något som alltid händer så kan det vara ett varningstecken. Du är en person, inte ett objekt. Possessivt beteende är väldigt osunt och kan till och med utgöra en fara ibland.

7. De möter dig halvvägs

Ett förhållande är inte alltid 50/50. Det kommer att finnas tillfällen då en vän alltid måste lägga mer ansträngning i förhållandet. Dock borde det tas med en nypa salt. Om det alltid är du som når ut och ger 100 % medan de inte ger något är det ett dåligt tecken. En sann vän möter dig halvvägs och gör allt de kan för att jobba på förhållandet.

Image result for friendship

8. De står vid din sida i vått och torrt

Det spelar ingen roll om du förlorat din hamster, blev antagen till Hogwarts eller åt för mycket tacos på restaurangen. En sann vän kommer att vara där med dig genom allt. De är inte där bara när det är lätt. De är där för att stanna.

9. De gör inte misstag värre

Har du någonsin känt en som alltid gör en stor grej av allt och är alltid ute efter att skapa lite drama? En sann vän skulle aldrig göra det. ''Alla begår misstag, alla har såna dagar.'' Det stämmer in på alla. När du begår ett rimligt misstag förlåter en sann vän dig och går vidare. En falsk vän förvärrar saken ytterligare och vrider på sanningen.

10. Ni kan resa tillbaka i tiden tillsammans

Du kanske har haft några goda skratt med en bekant, men du har nog haft miljoner skämt med en sann vän. Ni har gått igenom så mycket och skrattat ihop på vägen. Ni har interna skämt som bara ni förstår och tycker är roliga.

11. De är inte hatare

När du lyckas eller uppnår dina mål är de dina bästa hejarklacksledare. De kommer att vara glada för allt du har uppnått. En sann vän vill att du ska göra bra ifrån dig i livet. En falsk vän är avundsjuk på dina resultat och kan till och med försöka få dig att känna dig nere för att själv känna sig bättre.

Berätta vad du tycker! Har du en sann vän?

Annons