Annons

12-årig pojke hoppar studsmatta när metallfjäder lossnar och skjuts in i hans rygg – överlever mirakulöst

Annons

Det är riktigt roligt för både små och stora att hoppa studsmatta. Men i takt med att studsmattornas popularitet har ökat de senaste åren, har också antalet olyckor ökat kraftigt. 

På grund av en del olyckor har fått föräldrar att sätta upp skyddsnät kring den. Att många barn hoppar samtidigt är den största orsaken till att olyckor sker och därför har många en regel att man får hoppa en åt gången.

12-årige Jamie berättar för SWNS TV om hur han hoppade studsmatta hos en vän när han tyckte att det vore roligt om de alla kunde hoppa samtidigt. Det tog inte lång tid innan Jamie skulle ångra sin idé…


Stor metallfjäder piercade pojkens rygg

Efteråt har Jamie erkänt att det var ”en ganska dum idé”, men att ingen av dem kunde förutse vad som skulle kunna hända.

”Sedan kände jag något väldigt konstigt i min rygg, och det visade sig vara en fjäder”, säger Jamie i en intervju med Fox 32 News.

Den stora metallfjädern hade lossnat och skjutits ut från studsmattan i cirka 70 kilometer i timmen, för att pierca pojkens rygg genom att gå in hela sex centimeter. Detta enligt Louth Leader.

Jamies vänner hamnade i chock, och tolvåringen fick föras till sjukhus i ambulans, där han låg med svåra smärtor.

Det tog läkarna 10 minuter att få ut metallfjädern ur Jamies rygg, och tack och lov så återhämtade han sig bra, utan bestående skador.

Efter den traumatiska händelsen vill Jamie varna andra.

”Jag vill att folk ska vara medvetna om hur farliga studsmattor kan vara om inte springor eller hål är övertäckta”, säger Jamie.

”Fjädern hade lossnat från trampolin som en kula. Om det hade träffat någon annanstans på Jamies kropp, i hans huvud eller hals, kunde vi ha förlorat honom.”

Vi är bara så glada att Jamie idag mår bra. Med detta hoppas vi kunna varna andra, till att vara försiktiga med studsmattor. Se till att täcka över metallfjädrarna och sätt upp skyddsnät kring dem.

Annons