Annons

12-åriga Dante med Downs syndrom är försvunnen: ''Behöver verkligen din hjälp''

Annons

12-årige Dante som har Downs syndrom försvann på tisdagskvällen vid 17-tiden. Nu söker polis och militär efter honom och de behöver din hjälp.

2-åriga Dante har varit försvunnen sedan 17-tiden under tisdagen. Sist han sågs till var han i området Tröingeberg i Falkenberg.

– Han hade en klarblå jacka med luva och svarta skor med reflexer när han försvann. Han har blont hår ner till öronen, är 140 cm lång och har smal kroppsbyggnad, säger Per-Alexander Treptow, stationsbefäl hos Varbergspolisen under tisdagskvällen på Facebook.


Polisen har sökt efter pojken men de har inte hittat några spår som tyder på var Dante kan befinna sig. Nu ber de om allmänhetens hjälp.

– Vi kan naturligtvis inte låta bli att fråga den bästa polisen i samhället; allmänheten, säger Stefan Gustafsson.

Man kommer även att trappa upp sökandet.

Även Missing People och militären är på plats för att hjälpa till. På Facebook meddelar de alla som kan hjälpa till att komma till Tassemovägen. De vill dock påpeka att inte gå runt på måfå, då det kan förstöra viktiga bevis för polisens spårhundar.

– Sökområdet är i nuläget hela Falkenbergs stad. Vi har inget konkret att gå på. Några tips har vi fått men vi tar gärna emot fler, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Blå jacka

Dante hade vid försvinnandet på sig en blå jacka med luva och svarta skor med reflex.Han är cirka 140 centimeter lång, har blont hår ner till öronen och är smalt byggd.

Har du sett honom?

Den som har sett Dante eller vet något om hans försvinnande uppmanas ringa till polisen på nummer 114 14.

Annons