13-åriga Orla ''straffades'' för tjuvåkningen - med armhävningar

En och annan svettpärla kröp nog fram i pannan när 13-årige Orla Gemzœe satt på S-tåget i Köpenhamn på annandag jul. Och svettigare skulle det bli.

När biljettkontrollanten kom till honom var han tvungen att erkänna. Orla hade glömt att köpa en biljett. Men lyckligtvis för honom var kontrollanten i julstämning. Han fick ett val.

Först sa han att han var glad för att jag var ärlig. Sedan tittade han på min kompis och sa: ska vi ge honom böter på 750 kronor (cirka 1 000 svenska kronor) eller ska han göra sju armhävningar, säger Orla till BT.dk som först trodde att det var ett skämt. Men det var inte ett skämt och 13-åringen fick en unik chans att slippa gräva hål i lädret. 


När han till slut var klar fick han beröm, och lite skäll, av biljettkontrollanten.

– Bra jobbat och sätt dig upp, men kom ihåg att köpa en biljett nästa gång. Händer det en gång till så sätter jag mig på dig när du ska göra armhävningarna, sa kontrollanten med ett illa dolt leende.

Och Orla. Han glömmer nog inte bort att köpa en biljett nästa gång han åker med tåget.

– Jag måste nog komma ihåg att köpa en biljett, det här kommer nog inte gå en gång till, skrattar han och tillägger att han gillar kontrollanten.

– Nån mer ”chill” kontrollant har jag nog aldrig träffat på, han var ”mega nice”!

Se klippet nedan: