Annons

13-åring byggde eget minihus för 15 000 kr – vänta tills du ser den otroliga inredningen

Annons

13-årige Luke Thill från Dubuque, USA, är inte din typiska tonåring, de flesta barnen har andra saker i deras sinne än att bygga ett hus, men Luke har åstadkommit något få andra i hans ålder lyckats med. Han har nämligen byggt ett eget hus.

Den här pojken byggde sitt eget hus, beläget i föräldrarnas bakgård; Det lilla projektet kostade honom cirka 15 000 kr, kom och ta en titt!

Det är otroligt vad denna tonåringen gjorde, ungdomar i hans ålder är upptagna att spela med sina mobiler och datorer. Men han bestämde sig för att leka på ett mer "traditionellt" sätt.

Han förklarar allt på sin youtube kanal om hans önskan om att bygga ett litet hus och hur det hela började en långtråkig sommardag när Luke hade slut på saker att göra.

Efter en hel del planering fick Luke bygga huset med hjälp av donationer från föräldrar och släktingar.


Det tog honom ungefär ett år att få pengarna och materialen för att bygga huset, han klippte gräsmattor gjorde jobb för alla han kunde och gjorde i allmänhet allt han kunde för att samla in pengar.

En god vän till familjen hjälpte honom att installera elen i utbyte att Luke skulle rensa hans garage.

Under sitt projekt använde Luke omkring 75% återvunnet material, många saker från sin mormors hus, ytterdörren var en gåva från hans farbrors vän!

Någon månad senare var han färdig att inviga sitt drygt 8 kvadratmeter stora hus – och det är verkligen något extra!

Huset består av ett kombinerat vardagsrum, kök och sovrum.

Här finns också en TV som Luke kan titta film på.


Titta på klippet nedan för att se mer utav huset:

Annons