14-årig flicka blev antastad på bussen - då gjorde chauffören det ingen annan vågade

När en flicka i 14-årsåldern skulle kliva på bussen i Helsingborg blev hon antastad av en man i 40-årsåldern. Flickan blev väldigt skärrad  av händelsen och mannen skyndade sig därifrån, men busschauffören vägrade låta mannen komma undan med sin gärning.

Det var under onsdagsförmiddagen som två flickor i 14-årsåldern chockades när de skulle kliva på bussen. Mannen i 40-årsåldern greppade tag i ena flickans rumpa.

Flickan blev rädd och skrek till vilket fick mannen att skynda sig därifrån. Det han inte hade förväntat sig var att busschauffören hade sett allt.

Busschauffören agerade blixtsnabbt och sprang efter mannen som tafsat. Medan han springer ringer han 112, och lyckas få tag på mannen i väntan på patrullen, det berättar polisen i Skåne.

När polisen kom till platsen så kunde de gripa mannen. När han hade nyktrat till så kunde polisen förhöra honom. Flickorna var förvånade över det civilkurage som busschauffören visat. De är väldigt tacksamma över hans empati och försvar vilket även polisen valde att uppmärksamma och hylla i ett inlägg på Facebook.

Tack vare busschauffören kunde mannen gripas. Nu misstänks mannen för sexuellt ofredande.

Dela på Facebook