Annons

16-åringen hostar och ber pappa ta med henne till sjukhuset: Timmar senare avslöjas det hemska

Annons

Nu när vintern är här innebär det förkylningar, hosta och snuva. Det är inte speciellt farligt i sig men ibland övergår förkylningen i någonting annat.

Vilket hände med Shayla.

Shayla Mitchell mådde inge vidare bra och hon hade en envis hosta som inte ville gå över. Shayla trodde att hon drabbats av bihåleinflammation.

En dag var hon så less att hon frågade sin pappa, Tom om han inte kunde ta med henne till doktorn.

Det gjorde han gärna, och nästa dag efter skolan plockade han upp sin 16-åriga dotter och åkte till sjukhuset. De hade bestämt sig för att ta något att äta efter läkarbesöket.

Shayla undersöktes av läkaren och när det var klart lämnade han rummet för en stund. När läkaren kommer tillbaka får de ett besked som vänder upp och ner på deras värld.

Shayla hade drabbats av Hodgkins lymfom och det såg väldigt illa ut. Cancer var långt gången och tog upp nästan två tredjedelar av hennes bröst, den hade till och med fått en av hennes lungor att kollapsa. Det var inte konstigt att hon mått dåligt ett tag.

De kommande 450 dygnen spenderade hon och hennes pappa på sjukhuset Fairfax Hospital, på avdelningen för cancersjuka barn, skriver pappan Tom på Love What Matters.

Shayla hade långt gången Hodgkins lymfom och prognosen såg inte ljus.

Men innan pappa Tom beslöt sig för att berätta för sin dotter om hur kritiskt läget var så for han och inhandlade varsin ring till dem  – en ring som han lovade att han skulle ha på sig enda tills hon blev frisk från cancern.

Tom spenderade hundratals nätter vid sin dotters sida medan hon kämpade för sitt liv.

Hon fick genomlida tusentals tester, blodtransfusioner, strålning, cellgifter och hjärtstillestånd. Ändå slutade hon aldrig att kämpa.

Men till slut klarade inte hennes kropp av kämpa emot, och den slutade att svara på behandlingarna.

Så här skriver Shaylas pappa på Love What Matters:

”Hur i hela friden skulle jag ha den här konversationen med min älskade dotter? Hur i hela friden skulle jag vara modig nog att säga till min dotter att hon skulle dö?… Jag visste att jag var tvungen att vara modig för HENNE!

Jag hade så klart den där konversationen med henne, och hur konstigt det än låter så blev det de vackraste, finaste, mest magiska och underbaraste konversation jag haft i hela mitt liv, och en som jag hoppas att du ALDRIG NÅGONSIN behöver ha…”

När Tom slutade prata viskade Shayla till sin pappa: ”Är jag fortfarande modig pappa?”

Dessa ord var förkrossande för honom, och det var då han insåg att hon inte hade kämpat mot cancern så här länge för hennes egna skull. Utan för hans skull.

Ett par dagar senare dog Shayla. Tom var helt förkrossad, men en sak visste han med säkerhet. Shayla kämpade hårt, hon var tapper och hon var modig.

Dela berättelsen med dina vänner på Facebook för att hedra Shayla och alla andra barn som dör i cancer.

Annons