16 saker personalen i kassan HATAR att du gör

Nu listas 16 saker som personalen i kassan på en matvarubutik HATAR när du gör. Känner du dig träffad av något?

Om du är en kassör, ​​eller har varit det, vet du att jobbet helt enkelt inte handlar om att stå där och skanna varor. Det är ett relativt stressigt jobb som är påfrestande både fysiskt och mentalt - och om du inte har stått bakom kassan vet du inte vad vi har gått igenom. 

Här är 16 saker som personalen i kassan HATAR att du gör.

1. Folk som inte använder kundpinnen

Kundpinnar används för att visa vilka varor som tillhör en kund på rullband vid kassor i affärer.

Att inte lägga upp den är något som kassapersonalen stör sig på och något vi alla får hjälpa varandra att komma ihåg i framtiden!


2. När man försöker snåla till sig en gratis påse

Personalen ser påsarna som vilken annan vara som helst i affären. Mataffärerna skulle förlora stora summor pengar om alla kunder fick en gratis plastpåse varje gång de handlade.

En plastpåse är precis som vilken vara som helst i affären. En går ju inte tillbaka in i affären efter att man har betalat och ber om att få ta en banan till, utan kostnad.


3. Kunder som klagar på att det är dyrt

Om man tycker att det är dyrt så kan man, enligt personalen, hålla det för sig själv. Det är ju faktiskt inte de i kassan som sätter priserna och därför inte de man ska klaga till.

4. De som står kvar i kassan och läser kvittot

Att stå kvar vid kassan och läsa kvittot tolkas som att man som kund inte litar på att personalen har gjort rätt. Som att de försöker lura en.

Men så är det inte! Ja, det är möjligt att vi ibland knappar in fel i kassan. Men inget blir bättre av att du står kvar och granskar kvittot så att kön blir större och större.

5. När man inte ställer varorna åt rätt håll

Det går snabbare för dig, personen i kassan och alla andra i kön om du lägger upp varorna står med streckkoden åt rätt håll.  

6. De som segar när det är deras tur

Det är lätt hänt att man hamnar i sin egna lilla bubbla när man står i kön och väntar på att betala.

Man kanske svarar på ett SMS eller skrollar igenom Facebook. Men när det är ens tur är det bäst att lämna skrollandet och dagdrömmandet till ett annat tillfälle.

7. Att inte respektera kö-systemet

Det är inte ovanligt att en ny kassa öppnas när det blir en lång kö. Men orden "Ledig kassa" betyder faktiskt inte ”Klara-färdiga-gå”, men det är himla vanligt att en intensiv kapplöpning startas om vem som hinner först till den nyöppnade kassan.

Om en ny kassa öppnas så är det personen som står 2:a i kö nummer 1 som har förtur till den nyöppnade kassan.

8. De som klagar på att visa upp legitimation

Ja, det kanske är löjligt (och kanske lite smickrande) att man måste visa upp leg för att köpa tobak, trisslott eller ibland energidryck. Det är inte personalen som har bestämt denna regel så de uppskattar inte när man uttrycker sitt missnöje över detta, då det inte är något de kan ändra på eller se över.

Se det som en komplimang istället, du ser ung ut! 


9. Kunder som inte förstår sig på kassasystemet

Nuförtiden har så gott som alla mataffärer ett kassasystem som gör att mynten kommer ut i en liten skål på sidan. Tidigare fick man alla pengar i handen av personalen. Vi förstår att det är svårt att vänja sig vid, men snälla försök, för vi är trötta på att säga ”mynten kommer i skålen där nere” 10 000 gånger varje arbetsdag.

10. När du pratar i telefonen när du ska betala

Man pratar ju inte i telefonen samtidigt som man talar med en vän eller under ett möte. Det är bara ohövligt. Var vänlig sluta med det.


11. Handlar 5 minuter innan stängning

Som kassör finns ingenting jag hatar mer än när kunder väljer att komma och handla fem minuter innan affären stänger. Du har haft hela dagen och du väljer att komma klockan 21:55, varför?

12. Pappaskämt

"Den skannar inte? Den måste vara gratis" Om jag skulle få en krona för varje gång jag har hört den skulle jag vara miljonär nu.


13. Packar ner långsamt

När kunder tar sig god tid att packa och massor av människor väntar på att de ska lämna, kan det irritera kassören. Om en kund vill packa långsamt, lägg alla varor i vagnen och flytta dig! Givetvis har kassörer sympati för äldre, och de som i allmänhet inte kan hjälpa det, men inte för de andra.


14. Använder stora sedlar

Folk som betalar för ett köp under 100 kr med en 500 eller 200-lapp när de tydligt har rätt pengar i sin plånbok. Ser jag ut som en bankomat när jag har lite eller ingenting i min kassa? Växla dina sedlar någon annanstans, helst banken!

15. Skrikande barn

Lär dig hur du kontrollerar dina barn. Mataffärer är inte en lekplats.

16. Ohyfsade kunder.

Ärligt talat, var bara en anständig person och visa grundläggande respekt. Kassörer är också människor. Mina handleder och axlar gör ont, jag är hungrig och jag måste kissa. Förlåt om jag gör ett misstag. Jag försöker fixa det för dig. Snälla skrik inte på mig. Du behöver inte prata om du inte känner för det, men du borde verkligen uppvisa mänsklig anständighet. Jag gör mitt bästa. Det gör vi alla.


Känner du dig träffad av något som personalen i kassan hatar? Tryck på dela-knappen för att påminna dina vänner om att inte göra dessa saker nästa gång de handlar!

Dela på Facebook