1977 står Elvis på scen för sista gången – hör pappans hjärtekrossande ord efteråt

Kungen av Rock n' Roll, Elvis Presley, dog 1977. Han har sålt över en miljard skivor världen över. Detta gör honom till den bäst säljande artisten genom tiderna. Han hade sådan röst, energi och karisma som de flesta andra saknade.

Tragiskt nog hittades han död 6 augusti 1977, det var också år1977 som han gjorde sin sista spelning någonsin. I videoklippet här nedanför får vi höra honom sjunga "How Great You Art" med en fantastisk passion.

I detta klipp ur ett program får vi se Elvis pappa, Vernon Presley (1916-1979) prata om sin son på ett väldigt rörande sätt som Elvisfans världen över minns – och nu sprids de återigen på internet.

– God afton, mina damer och herrar. Jag skulle vilja ta tillfället i akt och tacka för alla vykort och brev som ni har skickat till min son, Elvis, sedan han gick bort. Vi uppskattar ert medlidande och ert deltagande. Ni har varit ett stort stöd för mig och familjen under vårt sörjande.

Efter några till djupa andetag avslutar han med att säga:

– Mina damer och herrar, det ni nyss har sett är det sista live-framträdandet som han någonsin gjorde på scenen. Tack, Gud välsigne er.


Dela på Facebook