Annons

2-åring med Downs syndrom kan knappt prata, men när hans syster börjar sjunga inträffar ett mirakel

Annons

Barn med inlärningssvårigheter har en nackdel när det gäller att lära sig nya färdigheter och grunderna i livet, som att gå och prata. Det kan vara en lång, svår väg för familjen, men det är värt det när genombrottet kommer.

Amanda Gray är en mamma till fem barn, den yngsta som är Bo. Bo är 2 år gammal och har Downs syndrom. I en ålder av 2 år förväntas småbarn i allmänhet kunna säga ungefär 50 ord, men Bo har bara 12 ord i sin ordförråd.

När ditt barn har svårt att lära sig saker är det viktigt att prova olika metoder för att se vilket barnet svarar bäst på. Och det visar sig att Bos inspiration är musik.

Varje ord som Bo har lärt sig har varit igenom musik och sång, tack vare sin storasyster, Lydia.


I en ny video som Amanda nyligen spelade in visar hon hur Lydia spelar gitarr och sjunger med lilla Bo i hallen och det är verkligen hjärtvärmande att se. När Lydia spelar och sjunger Johnny Cashs sång "You are my sunshine", stannar hon i slutet av meningarna för att ge Bo en chans att avsluta och resultaten är extraordinära.

”Min dotter Lydia var barnvakt åt Bo medan jag stod i duschen. Jag kom ut till detta. Om hon inte hade en gitarr, så vet jag inte om hon skulle lyckas. Men detta är henens sätt. Och det är ett bevis på att musikterapi fungerar.”


Bo försöker med all sin kraft att sjunga med. Att musiken och rytmen flyter genom hans hans ådror är kanske itne så konstigt, vilket är vettigt med tanke på att deras pappa är en musiker; musik är i deras blod.

Den underbara video delades på ‘Love What Matters’ och inom 17 timmar hade videon hundratusentals reaktioner.

Titta på videon för att lyssna och låt ditt hjärta beröras av detta fina syskonpar!

Annons