2-åringen dog när han åt den populära frukten! Nu varnas föräldrar att ge barn det här!

Det skulle ha varit en trevlig familjeutflykt på restaurangen Pizza Hut. Men för föräldrarna Abigail Wilson och David Jenkin, som kommer från den brittiska staden Hartlepool, förvandlades dagen till en mardröm.

Deras 2-årige son, Jakob, dog efter att ha blivit kvävd av en vindruva.

Olyckan som hände för ett år sedan gjorde livet för Jakobs Jenkins alltför kort. Barnet fördes till sjukhus, men det var inte möjligt att rädda hans liv. Han dog fem dagar efter att druvan fastnat i halsen.

jacob11

Familj och vänner samlades runt honom på sjukhuset och släppte gula ballonger mot himlen i samma stund som han dog.  Efter händelsen, la mamman ut ett hjärtskärande inlägg på internet där hon säger att hennes son har ”fått sina änglavingar .”

Jacobs död är oerhört tråkigt, men tyvärr inte ovanlig. Druvor kan vara mycket farliga för små barn – något som inte alla föräldrar är medvetna om. Deras form och storlek gör att de kan fastna i halsen och gör så att barnets andningsväg blir spärrad.

Man bör därför aldrig ge småbarn druvor utan att dela dem först.

jacob111

Men det är inte bara druvor som kan fastna i halsen. Andra saker att undvika att ge till sina barn (utan att dela upp först) är:

  • Köttbullar
  • Torkade aprikoser
  • Stora korvbitar
  • Körsbärstomater
  • Mandarinklyftor
  • Morot i skivor (strimla dem istället)

Man bör aldrig låta barnet äta under en bil eller cykeltur, eftersom det kan komma plötsliga gupp.

Du kan redan vara medveten om detta, men det finns fortfarande människor som inte har tänkt på hur farliga druvor kan vara. Vänligen dela det här inlägget till andra föräldrar, det kan kanske rädda ett liv!

Vila i frid, lilla Jacob.