Annons

2 dagar efter lördagsmyset måste pojken opereras akut: När föräldrarna inser vad han ätit, varnar de alla

Annons

Nicole och Jake Goddard satte sig ner på soffan för att titta på en film med sina tre barn. Som alltid gjorde de en skål med mikrovågsugnpopcorn för att njuta av sin film. Allt var bra och normalt - tills deras 2 och ett halv år gamla son, Nash, började göra ett konstigt kräkljud.

”Han började göra kräkljud och Jake reste sig snabbt och tog tag i honom, berättade Nicole för FOX news. ”Han skulle precis göra Heimlich manöver när Nash plötsligt drog efter andan”.

Eftersom Nash inte spottade upp någon popcorn, tänkte de lättade föräldrarna att han hade svalt det och det värsta var över.

De hade fel.

Så här skrev Nicole i ett inlägg som hon delade på Facebook:

”Nu när jag har haft tid att sitta ner och reflektera över en väldigt olycklig men ögonöppnande händelse vår familj genomgått ville jag dela vår erfarenhet. Eftersom att så många är chockade och ovetandes om hur farligt popcorn kan vara för ett litet barn.

Förra lördagen tittade vi på film och åt popcorn vilket är väldigt vanligt förekommande i vår familj. Jag reflekterade inte ens över att jag gav Nash popcorn. Nash satte i halsen men mådde bra efter en liten stund.

Bilden kan innehålla: 3 personer, personer som ler, personer som sitter, barn, träd, skor, shorts, utomhus och natur

Vi såg ingenting komma ut så vi antog att han hade svalt det. Han verkade vara helt ok och fortsatte att titta på filmen. Den enda skillnaden vi märkte var en hosta som han fick efter det inträffade. Nästa dag mådde han också bra, men han hade fortfarande en märklig hosta som oroade mig lite. Jag antog att han hade dragit på sig samma förkylning som alla andra i familjen hade haft.

Det blev måndag och Jake åkte i väg på en tredagars arbetsresa och det var ungefär som dagen innan. När det blev kväll kände jag att Nash var varm och hade svår att komma till ro.

Han hade feber så jag gav honom Ibuprofen och lade honom i sängen. Det blev en väldigt lång natt och det var något med hans andning som inte kändes bra. Jag ringde till en barnläkare som sa att vi skulle åka in till akuten direkt. Så fort vi kommit till sjukhuset skickades vi till barnavdelningen. Efter en lungröntgen var läkaren inte nöjd med vad han sett och bokade in en bronkoskopi.


Tack vare det fantastiska företaget vi jobbar på sattes Jake på ett plan tillbaka till Denver. Klockan 18.00 sövdes Nash och han genomgick undersökningen. Jag vankade av och an och grät hela tiden när min lilla kille opererades. Jake kom till sjukhuset precis i tid till att träffa Nash på uppvaket. Han hade fått popcorn i ena lungan när han höll på att kvävas. Hans kropp hade känt det främmande föremålet och bildat varfickor runt omkring.

Inflammationen hade gjort att han fått lunginflammation i sin vänstra lunga. Under operationen hade läkaren plockat bort sex popcornkärnor. Det var så inflammerat att läkaren inte var säker på om han hade fått ut alla så Nash bokades in ett nytt ingrepp två dagar senare. Det var verkligen en berg och dalbana men vi fick fantastisk vård”.

Now that I’ve had a chance to sit and reflect on a very unfortunate but eye opening event that our family encountered. I...

Posted by Nicole Johnson Goddard on Sunday, February 24, 2019

I inlägget fortsatte den upprörda mamman berätta hur viktigt att snabbt besöka läkaren. Hon fick också en läxa att popcorn inte ska ges till barn under 5 år.

Hon delade inlägget på Facebook eftersom att hon ville upplysa andra föräldrar om hur illa det kan gå om man ger småbarn popcorn.

Sprid gärna vidare till alla småbarnsföräldrar du känner genom att trycka på DELA-knappen nedan.

Kanske kan det rädda något annat barn från att vara med om samma sak!

Annons