Annons

2 kvinnor pekar på dottern med Downs syndrom – då gör främlingen något som rör mamman till tårar

Annons

Pamela De Almeida vet bättre än de flesta av oss hur det känns att bli viskad bakom ryggen, stirrad på och behandlas annorlunda. Inte så mycket för sin egen del, utan för dottern Sophias. Hon har nämligen Downs syndrom.

Hon trodde själv hon hade blivit tjockhudad och kunde inte längre bli förvånad på hennes dotters vägnar fram till ganska nyligen - då hände något väldigt speciellt.

Hon var på kaféet Tim Hortons med sina två små flickor. Men tyvärr fanns det några där inne som förstörde familjens mysiga stund. En tant satt och stirrade på Pam och hennes döttrar Emma och Sophia. Hon och en väninna viskade och pekade på framför allt Sophia.

Hon var tvungen att skriva av sig efter vad som inträffade.

Så här skriver hon:


Två kvinnor som satt bredvid oss började stirra och viska. Det här är något som händer ganska ofta för oss förstår ni, därför att min dotter föddes med Downs syndrom. Jag såg hur de här två kvinnorna vred på sina huvuden för att se henne bättre, helt omedvetna om att jag stirrade tillbaka på dem. I dag störde det mig. Det störde mig verkligen, skriver Pam.

Precis då var det ett äldre par som började gå fram emot Pam och Sophia. Hon tänkte att det återigen var några främlingar som bara ville ta sig en närmare titt på hennes älskade dotter. Men då skulle något helt annat ske.


Mannen hälsade på Sophia med en high-five och en handskakning och Sophia log och vinkade tillbaka. Han såg på mig med tårar i ögonen och sa ”jag har en historia som jag väldigt gärna skulle vilja dela med dig. Men jag är orolig för att jag inte ska kunna berätta den utan att börja gråta.” Jag uppmuntrade honom försiktigt att dela med sig för nu var jag nyfiken. Den här interaktionen hade jag inte räknat med.

Mannen berättade för Pam att han kvällen innan tittat på nyheterna. Det hade då varit en intervju med en mamma som nyligen fött ett barn med ett svårt handikapp – och mamman var med på nyheterna och försvarade sitt beslut att behålla barnet.Den för Pam okända mannen sa då: ”Poängen är att du aldrig vet vilken påverkan en människa kommer ha på världen. Du kommer aldrig kunna veta vad en människa kan göra om du inte ger dem chansen”, sa mannen, tittade Pam i ögonen innan han gick och avslutade med: ”Du är en vacker person. Din dotter är vacker. Grattis!”

De fina orden tog Pam på sängen och tårarna började rinna. Mannen var den första som någonsin gratulerat henne till att ha fått Sophia, den första som såg hur vacker hon är och hur värdefull hon är.

Låt detta vara ett viktigt minne att oavsett hur annorlunda en person är, är vi alla lika värdefulla och unika på alla sätt. Tveka inte på att dela med dig av artikeln med dina vänner om du också tycker den främmande mannens ord är helt underbara.

Annons