2 valpar faller ner i en brunn med en kobra – ormens oväntade reaktion förbluffar djurräddarna

Naturen kan funka på mystiska sätt ibland; fråga bara ett par räddningsarbetare från Indien som lyckades få dessa två bedårande valpar ur en djup brunn. Men de två valparna var inte ensamma i gropen. En dödlig och extremt giftig kungskobra satt redan där, men den var inte aggressiv mot de två hundarna alls.

Staten Punjab i Indien har ett utbrett problem med hemlösa som vandrar i området. Det beräknas att över 30 miljoner hundar i Indien inte har ett hem, och Hindustan Times rapporterar att Punjab-regeringen räknade en befolkning på inte mindre än 59 806 hemlösa hundar i Punjab. Två av dessa hundar drabbades av ett öde ingen trodde att de skulle överleva: ett möte med en kungskobra.

Både lokala och internationella TV-kanaler rapporterade den anmärkningsvärda räddningen.

Någon gick nära gropen när en äldre hund började skälla upprepade gånger. Den hundmamman letade efter sina ungar och verkade märkbart orolig och upprörd. Hon såg att ungarna hade fallit i den djupa gropen, men det fanns inget sätt att få upp dem.

Främlingen som hittade dessa två valpar i gropen gjorde den skrämmande upptäckten att de inte var ensamma där nere.


Överraskande nog utgjorde ormen inte ett hot mot de två valparna alls. Trots att du skulle förvänta dig en aggressiv orm som kungskobran att attackera andra djur, anser räddningsarbetarna att han inte kände sig hotad av de två ungarna och förmodligen inte var hungrig. Det var faktiskt som om kungskobran ville skydda dem.

Det var lerigt och sankt i gropen och valparna kunde lätt fastna om de inte höll sig till de torrare partierna. Det sägs att ormen vaktade hundarna så de inte skulle gå till andra sidan av brunnen i över 48 timmar.

Och när myndigheterna till slut kom för att rädda dem agerade inte den farliga aggressivt alls. I själva verket hävdar räddningsarbetarna att ormen faktiskt flyttade sig till brunnens andra sida så att de kunde hämta upp valparna utan problem.

Ingen skadades - inklusive valparna och ormen.

När räddningsarbetarna såg till att de två valparna var säkert ute, ville de också rädda kungskobran. De lyckades fånga den och ormen släpptes sedan i skogen.


Dela på Facebook