Annons

21-åringen Snapchattade när hon körde vårdslöst - dödskraschade

Annons

21-åriga Shania McNeill och hennes vänner körde vårdlöst.

Sekunderna senar skriker vännerna hennes namn – innan de kraschar in i en mötande bil och Shania dör.

21-åriga Shania McNeill från Queensland, Australien, dog efter en bilkollision i Sydney efter att ha kraschat sin Suzuki i en Nissan Micra. Hon dog på plats.

Hennes sista ögonblick fångades på en Snapchat-story, tagen av en annan passagerare. Filmen avslutas med den person som tar videon som skriker, och visar Shania köra på fel sida av vägen. 

Enligt News.com.au lekte Shania och hennes vänner kört på motsatt körfält för att skrämma andra bilister. Polisen undersöker också huruvida alkohol spelade roll i kollisionen eller ej.

Shania McNeill ser till en början glad ut under filmen i bilen.


Men strax därpå skriker vännerna hennes namn och hennes ansiktsuttryck ändras drastiskt.

På filmen ser det ut som att de kör mot mötande trafik. 


Personer på olycksplatsen försökte rädda den 21-åriga föraren, men Shania dog innan sjukvårdare hann fram. Hennes två vänner Hazel Wildman, 23, och Faeda Hunter, 20, fördes till sjukhus med skador. Även två män som satt i bilen som de krockade med fördes till sjukhus med skador. 

Dagen efter kraschen lade de två vännerna som hade åkt i bilen med Shania upp en bild på Snapchat från sina sjukhusbäddar.


Shanias tidigare pojkvän Joel Bentley, säger att han är äcklad över att vännerna lät Shania leka bakom ratten, och att de lade upp en selfie från sjukhuset. 

– Det är respektlöst. Om din vän just dött på sjukhuset, vem i helvete tar en bild? Hon behövde klippas ut ur bilen... det är inte läge att ta selfies och posta dem på sociala medier, säger han till News.com.au.

I passagerarsätet på bilen som Shania kraschade in i satt Dennis Sales, 44. Han var på väg hem från ett gig tillsammans med sin bandkamrat, Ken Morrow, 61, som körde bilen, skriver australienska The Daily Telegraph.

Dennis har legat i koma sedan i söndags och hans familj har reagerat kraftigt på uppgifterna om att den 21-åriga föraren sjöng och körde mot trafiken innan hon körde in i bilen. 

– Vi är rasande över att hon var villig att leka med andra människors liv på det viset, säger Dennis sons flickvän Amy McLean till tidningen och konstaterar att det var fel av vännerna att spela in en film på vännen när hon körde.

Enligt Amy McLean förväntas både Dennis Sales och föraren att återhämtas. Men Dennis har frakturer i ryggraden och flera brutna ben och väntas vara sjukskriven i ett halvår.

Polisen varnar

Polisen har ännu inte utrett om 21-åringen hade alkohol eller droger i blodet. Lokalpolisen Michael Corboy säger att vännerna ska höras, och varnar samtidigt för sociala medier, och han säger att det som publicerats innan och efter kraschen utgör en stor del av utredningen. 

– Det stör oss att saker som detta läggs ut online. Jag är säker på att passagerarna i efterhand ångrar att de gjorde så. Det mest upprörande med videon är att hennes familj och föräldrar kommer behöva se filmen. Det faktum att den publicerats, det faktum att de måste leva med det, är upprörande, säger han och vädjar alla från att sluta använda sociala medier eller filma i trafiken. 

– Meddelandet behöver nå ut att om du fortsätter göra det här, riskerar du eller dina vänner fortsätta att dö.  

Shania McNeill hyllas av sin familj och vänner som en livsglad ung kvinna.

Se klippet nedan och dela gärna vidare för att varna andra. 

Annons