27-årig missionär sköts ihjäl med pilar av stammedlemmar

En 27-årig amerikansk man dödades med pilar av en isolerad stam som bodde på en avlägsen indisk ö som inte tillåter besökare, skriver Daily Mail.

John Allen Chau betalade lokala fiskare för att ta honom till Norra Sentinel utanför Indien den 15 november, i hopp om att få den lokala stammen att konvertera till kristendomen.

När Chau anlände till ön - som ligger i ögruppen Andamanerna i Bengaliska viken, och ett av de mest isolerade regionerna i världen - möttes han av ett pilregn från de fientliga stammarna som bor där.

Efter att ha gått iland på stranden blev han nästan omedelbart dödad av pilar.

Hans kropp upptäcktes av samma fiskare den 20 november.

Image result for john allen chau killed

- Han attackerades med pilar men fortsatte att gå. Fiskarna såg hur öbor band ett rep runt hans hals och drog iväg med kroppen.

En poliskälla uppger för nyhetsbyrån Reuters att Chau hade en stark önskan att träffa sentineleserna och sprida kristendomen.

Organisationen International Christian Concern (ICC) fördömer mordet.

”Vi är extremt oroade efter rapporten om att en amerikansk missionär har blivit mördad i öden indiska ögruppen Andamanerna”, uppger William Stark, organisationens regionala chef, i ett pressmeddelande.

Polisen har gripit sju av fiskarna för att olagligt tagit mannen till ön.

man sköt med pilar av stam

Strängt reglerat

Den tillbakadragna befolkningen tros uppgå till runt 150 personer – utan kontakt med yttervärlden.

Enligt indisk lag råder beträdningsförbud på ön för alla utom ursprungsbefolkningen för att skydda stammen mot sjukdomar och för att bevara deras kultur. Sentineleserna motsätter sig våldsamt alla former av kontakt med andra människor.

Invånarna attackerar alla som kommer dit, vilket två fiskare fick erfara 2006. De hade förtöjt sin båt för att sova, då den slet sig och drev in till Norra Sentinel. Fiskarna dödades direkt. När kustbevakningens helikopter försökte landa för att ta hand om kropparna möttes den av ett pilregn.

Titta på klippet nedan: