28-åring räddar systersonen från fosterhem. 6 månader senare förändras hans liv för alltid

Marcio Donaldson, 28 ,ställde upp i talangjakten American Idol förra säsongen men tog sig dessvärre inte hela vägen. I år bestämde han sig för att ta en chans. Han har kommit tillbaka för att få det rätt. Även om Marcio hade en mycket svår uppfostran, var musik alltid hans räddning. Han växte upp i Los Angeles-förorten Compton "Att växa upp i det området, det var mycket skjutningar, mycket missbruk, många människor blev inte ens äldre än 13 år", sa han.

"Min mamma försökte sitt bästa, men socialen placerade mig och min syster i fosterbarnssystemet, så jag hittade tillflykt i min musik."


Men livet förändrades omedelbart när hans syster blev gravid. Hon kunde ta hand om bebisen på grund av sina drogproblem. 

– Polisen och socialarbetaren kom hem till mig, de tog med honom och framför mig var alltså den här 1 vecka gamla bebisen. De sa ”Du har 10 minuter på dig att bestämma dig för om du vill behålla det här barnet. Annars hamnar han i fosterbarnssystemet”, berättar Marcio. Marcio tittade på bebisen.

Sedan gjorde han sitt val.


– Jag tittade ner och sa ”Jag tar honom”. Jag ville inte att han skulle behöva gå igenom samma saker som jag har gjort.

Marcio var bara 28 år och stod nu som ensamstående pappa – och det var ett ögonblick som förändrade hans liv för all framtid.

– Jag hade ingen aning om vad jag gjorde. Men han är faktiskt en sann gåva, säger Marcio och fortsätter:

– Jag vet att det var rätt beslut. Han har förändrat mitt liv.

Förra veckan var Marcio tillbaka i American Idol och fick en nyhet han aldrig kunnat drömma om. Han skulle få åka tillbaka med en guldbiljett som tog honom vidare i tävlingen.

Se klippet som har berört miljoner människor i spelaren här under:


Dela på Facebook