3-barnsmamma förlovar sig – ex-maken vänder sig till Facebook och får hela nätet att reagera

En skild pappa från Texas har skrivit några kraftfulla ord som svar på de nyheter att hans ex-fru nyligen blev förlovad.

Blake Higginbotham är egenföretagare och trebarnspappa. Han känner till första hand smärtan och prövningarna som kommer med skilsmässa.

Efter att ha sett sin ex-fru stråla av glädje efter sin nyförlovning på Facebook, vände Higginbotham sig till sociala medier för att dela sina tankar.

”Det här är min ex-fru. Mamman till mina 3 barn”, skrev Blake Higginbotham.

”Kvinnan som tog alla mina 3 barn till världen.”

Han förklarade att han och hans dåvarande fru, Heather Higginbotham, gifte sig unga gift unga. Tre barn senare slutade deras ansträngda äktenskap med en tuff skilsmässa.

”Vi gifte oss unga, fick 3 underbara barn och hade en tuff skilsmässa. 3 år senare, är den relationen annorlunda. Vi delar tiden med barnen lika, och stöttar dem i allt de gör. Vi jobbar som ett lag.”

Men Higginbotham vill uppmuntra andra skilda föräldrar att hopp, glädje och till och med en hälsosam kärlek till din ex-partner kan komma ifrån skilsmässa.

Tre år efter deras skilsmässa är hans förhållande till Heather mycket annorlunda.

Blake fortsatte inlägget med att hylla sin ex-frus nya kärlek. Han slog fast:

”Mannen som hon lever med är en fantastisk kille. Han är fantastisk med mina barn och de älskar honom till döden. Som en pappa, kan jag inte begära något mer.”

”Till alla som har skilt sig, uppmuntrar jag er med hela mitt hjärta att försöka se på saken från en annan vinkel.” ”Bara för att ni inte fungerade som make och fru, så betyder det inte att ni inte kan vara mamma och pappa.”

Higginbothams inlägg har spridit sig som en löpeld, med människor över hela landet som applåderar åt detta par för deras positiva föräldramodell.

Även Heather läste texten och svarade hjärtligt. Hon skrev: ”Vi är ett fantastiskt lag! Och är så välsignade! Det har varit en tuff resa, men jag kunde inte ha önskat ett bättre delat föräldraskap än det vi har nu. Som vi alltid hoppades att vi skulle ha för våra barn. Tack Blake!!”

Visst är det vackert? Jag älskar hur Blake har bevisat att han och Heather är på en plats där de kan sätta sina barn först trots att de inte är gifta längre, och hur glad och tacksam han är att ha en bra man som sin barns styvfar. Det kanske inte är den lyckliga slutet som de hoppades på när de gifte sig, men det är ändå lyckligt. Jag hoppas att alla skilda föräldrar som har barn kan ta en sida från Higginbothams bok och jobba tillsammans för att ge sina barn det bästa, stressfria livet som är möjligt.

Dela på Facebook