Annons

3 män hotar polisen till döds med kniv – då agerar polishunden direkt och blir dagens stora hjälte

Annons

Polismannen Todd Frazier var nära att bli dödad av tre gängmedlemmar. Männen var på väg att döda polisen, men då ingrep hans kära polishund Lucas och räddade hans liv.

Hittade medvetslös man

När polismannen Todd Frazier från Mississippi, USA, närmade sig ett fordon med en man som tillsynes såg medvetslös ut skyndade han sig till personen som såg ut att behöva hjälp.

Men allting var en stor fälla. Då blev han plötsligt attackerad av föraren och två andra män som kom springande ut från skogen, uppger Fow News. Enligt lokal polis blev Todd Fraizer misshandlad och knivskuren. De tre männen försökte dra polisen in till skogen för att döda honom. 

”De sa att de skulle skära halsen av honom och drog in honom i skogen”, berättar polischefen Don Bass för USA Today.

Men gängmedlemmarna skulle få problem. Han öppnade polisbilens bakdörr tack vare en knapp på sitt skärp. Hunden Lucas visste vad som hade skett. Utan att tveka sprang han raka vägen ut i skogen dit Todd blivit indragen och kom till polismannens undsättning.

”Han visste. Jag hörde honom när han kom springandes. Jag såg ingenting då jag hade blod i ögonen, men jag kunde höra honom morra och göra alla sina ljud. Han lät som en varg”, berättar Todd för USA Today.

"Jag tänkte bara att nu kommer han och tar dem”.

Attackerade gängmedlemmarna

Lucas attackerade en av gängmedlemmarna och samtliga tre sprang kort därefter därifrån.

Polismannen fick knivsår, men han återhämtade sig helt. Lucas skadade några av sina tänder. Han fick snabb läkarvård och har återhämtat sig fullständigt, skriver USA Today.

Todd mår trots den traumatiska upplevelsen också bra och efteråt väljer han att hylla den som hyllas ska.

Räddade livet på Todd – blev årets hjälte

Lucas blev dagens stora hjälte – och räddade mest troligt Todds liv. För det tilldelades han utmärkelsen som ”årets hjälte”.

”Det var tre människor på mig. Jag är inte särskilt stor och de slog mig gul och blå”, säger Todd och fortsätter:

”Tack och lov hade jag Lucas där och jag hade en knapp på bältet som jag har på mig. När jag tryckte på knappen hoppade Lucas ut och attackerade alla tre tills de sprang i väg. Det är därför han är min hjälte”.

Det här är ännu ett bevis på att hunden är människans bästa vän. Och här kan vi verkligen snacka om hjältehund. Vilken insats!

Annons