30-årige Christoffer var trött på sin lägenhet: Byggde cykelhus på 3 kvadrat

Vad gör man när man har fått nog av sin lägenhet i staden? Svenske Christoffer har svaret. Han valde nämligen att bygga ett hus på hjul. 

Hyra, banklån, dagliga sysslor och vardags små bekymmer.

Även om många av oss skulle hävda att vi lever som fria och självständiga individer, är sanningen troligen närmare att vi alla är fångade i mitten av en konsumentkultur - begränsad av samhällets många åtaganden. 

Svenske Christoffer ”Nubbe” Svensson, valde nyligen att frigöra sig själv. Det skriver Expressen.se.

Den 30-årige mannen var i själva verket trött på prylar, räkningar, sociala medier och fasta ramar. Därför började han bygga en ny husbil som kunde ge honom friheten han saknade.

Resultatet blev en mobil "cykelhus", som uppfyller nästan alla Christoffers behov.

– Jag har aldrig känt mig så fri som nu, förklarar han, och när du ser hans nya hem, kommer du att förstå honom.

Den rullande hemmet innehåller nämligen allt du behöver. Här finns både ett litet kök, en säng, garderob, växter och en hemtrevlig inredning.

Vilket är ganska imponerade för ett hem på bara tre kvadratmeter.

– Jag lämnade lägenheten och nu bor jag på mina tre kvadratmeter, säger han lyckligt. Allt i mitt liv har alltid handlat om frihet men nu är jag fri på riktigt, jag kan jag sova var jag vill och ha mitt liv precis var jag vill. Det blir också en ekonomisk frihet eftersom kostnaden inte är hög, förklarar Christoffer för Expressen.

Nubbe säger att han cyklat och sprungit överallt i hela sitt liv, och därför var det naturligt för honom att spänna sitt nya hem efter cykeln.

– Jag har bland annat bott i Köpenhamn i nio år och där åker alla cykel. Med cykel kan jag ta mig överallt, skillnaden är att nu har jag dessutom boendet med mig.

Strömmen i cykelhuset drivs av solceller på taket som laddar ett bilbatteri. På detta sätt kan man koppla in mobil eller ladda om man vill.

Och när han blir hungrig kan han laga mat på sin lilla gasspis.

Hemmet innehåller också en vattenrenare och även en specialdusch som kan hängas från exempelvis en gren.

När natten faller, tar Christoffer sin sovsäck och en liggmadrass.

Det enda problemet som Christoffer Smith har mött i samband med sitt cykelhem, är skatten.

– De accepterar inte riktigt att jag är ”bostadslös” utan fast adress. Men jag betalar ju skatt och allt ändå. Jag har skrivit till dem och förklarat situationen och hoppas det löser sig.

Enligt den unge mannen är det inte bara han själv som skulle dra nytta av sin geniala uppfinning.

Christoffer Svensson föreslår nämligen att hans idé ska vidareutvecklas och kunna bli både samhällsnyttig och kommersiell.

– Det är kul om jag kan inspirera och ge andra alternativa idéer till hur man löser sitt boende på. Jag planerar att ta fram en version två som är mer stabil och enklare att ta sig runt på. Tänk om man skulle kunna er

Dela på Facebook