30 saker som kommer hända dig när du rundat 30 år

30 år är ingen ålder.

Grattis, du har rundat 30 år (kanske för länge sedan). Tre decennier har gått, det nya är igång... Och det ska nog gå ändå. Till exempel, du har blivit så mycket klockare, och du kanske har lärt dig och upplevt några av de följande 30 punkterna som många har känner igen när det är över 30 år:

cdfcpor30

1. Du har mer än en gång kommit på dig själv att tänka att alla under 25 år är galna ungdomar. Är de ens tillräckligt gamla för att ha sex eller kyssas på en offentlig plats?

2. Om dina vänner bor längre än 10 minuter iväg, kan ni inte längre träffas flera gånger i veckan. Eller månaden. Prova per år. Men du bryr dig inte mindre om dem för det.

3. Stilettos är inget fan som har skapat. Du kan helt enkel inte förstå hur du i dina tidiga 20 år kunde dansa runt i spetsiga skor i en hel dag och natt. Platta skor, det är det som gäller nu.

4. Bakfylla är en långvarig sjukdom. Du har träffat en ny ålderskategori, där ekvationen kan göras enligt följande: Ta det första numret av din ålder. Det är hur många dagar det tar att komma över en våt kväll. Efter 30 år är det alltså tre (!) dagar.

5. Av samma skäl som ovan ska du nu inte tro att du inte ska dricka så mycket. Du behöver det för att få ut något av den dagen (dagarna).

6. Av samma skäl som de två ovan. Börjar du säga ja till starkare kaffe när klockan når 23 under en bankett. Du måste bara hålla dig vaken (klockan slår ett tal där det är okej att smutta).

7. Av samma skäl som punkt fyra, har du utvecklat en drick- strategi. ” jag dricker ett glas vatten för varje öl”. Eller ”Jag blandar aldrig öl och sprit.”

8. Du blundar, för det på punkt 7 funkar bara ibland. Eller aldrig- men om du erkänner det kan du aldrig dricka mer än om du vill ha det någorlunda efter en festlig kväll, tyvärr.

9. Facebook har under senaste tiden blivit ett forum för hundar, barn och glada människor. Suck.

10. Är du singel, en daglig genomgång av Facebook är ett tecken på att du i ditt eget sinne söker verklighet och en familjeidyll. Det är bara bilder på andras barn, bröllop och nyförvärvade villor. Facebook gör inget bra för dig som är singel. Ingenting.

11. Om du inte är singel, och du plötsligt har börjat kolla Facebook dagligen- och den blå avis appen regelbundet. Det är en så skön avkoppling medan du tillbringar vardagskvällarna i soffan.

12. På tal om Facebook: du börjar också ha en massa bilder på människors barn och du visar stolt upp din hemlagade mat. Även bilder på han, som du gick i skolan med, om nu har ett barn som du aldrig kommer att få träffa.

13. Du har upplevt en betydande nedgång i festinbjudningar från gamla walk-in-town-klanen. Om du har ”tur” får du en inbjudning till babyshowers (Och vad är det egentligen?)

14. Du har inte längre helger och helgdagar under sommaren. Istället går du på andra människors dop och bröllop.

15. En mega hög lön är inte längre det viktigaste med ett jobb. Du ska ha vad du är värd... Men det är bra kollegor och en bra arbetsmiljö som är det viktigaste.

16. Kvinnor får höfter när de är runt 20 år. Män får ”dunk” när de närmar sig 30. För båda könen gäller det att när de har blivit 30, att de har lagt på sig några extra kilon.

17. Du har checkat in och ut på flera olika gym under de senaste fem åren utan några framsteg. Nu kommer du istället börja springa. Det göt alla andra tydligen. Du börjar med att överväga att springa fem kilometerloppet. Bara som motivation (läs piska för att komma igång).

18. En av de mest genomtänkta och vildaste inköpen gör u under detta årtionde... En säng. King Size... Läcker madrass och allt sånt.

19. På andra plats en tvättmaskin eller torktumlare. Du har också läst alla tester och recensioner på området.

20. Du eller någon av dina bästa vänner kommer att skilja er.

21. Du är på väg att gör ett testamente- eller åtminstone sätta din in i dina föräldrars dödslängtan.

22. När du gick i grundskolan längtade du till att du skull bli morförälder. Tänk. Över. Det.

23. Detta innebär att även om det inte går, för du är tekniskt sätt för gammal för att få barnbarn. Åh, åh, åh.

24. Du går upp tidigt på helgerna. Utan någon särskild anledning.

25. Du drar dig för att gå in på H&M. Musiken är för högljud och bullrig. Kön är för lång och gör dig kallsvettig. Och när du tittar runt på de andra, är du osäker på om du är för gammal för att handla kläder där.

26. Det är lättare att säga ”nej”.

27. Du kan hitta en shush människor på tåget.

28. Sören Ryge är plötsligt inte en gammal, torr gubbe, utan har faktiskt en mycket trevlig historia att berätta.

29. Du har under årens lopp blivit en bättre vän, ett bättre barn till dina föräldrar, en bättre kock och en bättre partner.

30. Du har insett det viktigast: 30 är de nya 20 och du är jävligt bra.

Dela på Facebook