4 killar ser flicka och äldre man gå in i trapphus - får en dålig magkänsla och följer efter

Tyvärr utsätts oskyldiga människor varje dag saker de inte borde göra, som exempelvis brott. Och tyvärr vågar inte alla ingripa.

Det saknas ett stort mått av civilkurage. 

Men fyra unga män i Calgary, Kanada hyllas som hjältar efter att ha stoppat en våldtäkt på en 15-årig tjej. 

Fyra kanadensiska tonåringarna, Arnaud Nimenya, Carsyn Wright, James Hielema och Starlyn Rives-Perez, var ute och åkte skateboard i ett parkeringshus – när de bevittnade en scen som genast fick dem att ana oråd.

De såg en välklädd man bära iväg en 15-årig flicka som tycktes vara väldigt full och i behov av hjälp.

Istället för att ignorera situationen och fortsätta åka skateboard avbröt de skateboardåkningen och konfronterade mannen. De bestämde sig att stoppa mannen och ställa ett par frågor.

Han påstod att han var hennes ”pappas vän”. Men ungdomarna hade en dålig magkänsla. 

”Du vill verkligen inte tänka det värsta om någon så där. Du vill inte att situationen ska vara på riktigt, så du bara skakar av dig det och hoppas på det bästa”, säger Carsyn Wright, en av vännerna, till CBC.

De följde efter mannen i det mörka trapphuset för att försäkra som om att flickan mådde bra, bara för säkerhets skull. 

Och som det snart visade sig, skulle de komma att bli hjältar.

När pojkarna sprang ikapp mannen och flickan, upptäckte de enligt CBS att mannen förgrep sig på flickan.

”Du går in, du ser något sådant, och du fryser till is. Du vet inte riktigt vad du ska ta dig till”, säger Arnaud Nimenya.

Killarna tvekade inte en sekund och agerade blixtsnabbt. Eftersom mannen försökte fly när han förstod att han blivit upptäckt, tog tre av tonåringarna upp jakten. Den fjärde i gänget stannade kvar och tog hand om flickan.

”Han försökte dra därifrån och komma undan från oss. Han knuffade aggressivt undan mig och gav mig ett leende ungefär som ’Jag kan göra det här. Du kan inte göra något åt det".

Killarna lyckades få tag i mannen och då fick han tag på en av deras skateboards som han sedan attackerade dem med. Men trots otaliga slag lyckades pojkarna hålla kvar mannen till dess att polisen anlände till platsen.

Tack vare pojkarnas modiga insats kunde polisen gripa mannen och åtala honom för sexuella övergrepp, uppger CBC.

Polisen belönade killarna med varsitt diplom på en gala i Calgary. Så välförtjänt! Det är underbart att se att civilkurage finns.

Se klippet nedan och dela gärna här artikeln med dina vänner på Facebook om du också tycker att de fyra killarna är sanna hjältar.