4 skäl till att kvinnor aldrig ska amma offentligt

Visa inte brösten kvinnor, säger Kristina Kuzmic med glimten i ögat.

Kristina Kuzmic, som är kock och mamma till tre, går nu ut i amnings krig med hjärta och själ, och en rejäl tesked humor.

Hennes video om amning har nu delats och kommenterats på många sociala medier eftersom den på ett sarkastiskt sätt beskriver varför det inte är okej att amma på offentliga platser.

Hon tyckte naturligtvis det motsatta, men tar fyra argument, som motståndare till offentlig amning ofta använder sig av, och förlöjligar dem. Bland annat säger hon att:

1. Det är kränkande och olämpligt att amma offentligt. Vi lever inte i en värld där det är okej att visa brösten, säger Kristna Kuzmic, medan hon ammar under en affisch med en halvnaken kvinna och en annan kvinna med mycket lågt skuren klänning går förbi med sin dotter… genom amning sprider vi lögnen om att brösten faktiskt har ett syfte.

2.  Även om vi använder en filt för att täcka vårt barn när vi ammar, löper vi risken att barnet puttar bort filten och exponerar bröstet för någon annan… två sekunder kanske… jag kan inte förstå att det skulle vara obehagligt att ha en filt över huvudet när man äter…

3. Kvinnor som ammar sina barn i det offentliga, gör det inte för att deras barn är hungriga, de försöker bara förföra män med sina enorma bröst . Om männen stirrar på kvinnorna när dem ammar så är det helt normalt. Vad ska männen annars göra?

4. Vi är mammor, vi behöver inte gå ut offentligt. Domstolen avböjer oss så fort vi börjar föröka oss. Vi behöver inte gå ur, shoppa eller träffa andra människor. Även om vi av någon konstig anledning måste gå ut, finns det gott omställning där mammor kan gömma sig, toaletter tillexempel.

Se alla skäl i videon här: