4 unga flickor bildar en rak linje på golvet. Men håll nu noga koll på deras fötter när de vänder sig om!

Traditionell irländsk dans är en färdighet som inte många kan säga att de har. Men dessa lilla damer är begåvade och redo att visa världen hur komplicerat deras nya rutin är! Med musiken som spelar och kameran rullar, bildar de en rak linje bakom varandra. Sedan rör de sig över golvet på ett sätt som skulle göra skaparna till irländsk dans stolta!

Irish dancing är en traditionell irländsk folkdans som dansgruppen Riverdance gjorde känd 1994 i Eurovisionsschlagerfestivalen. Dansen är känd för de snabba, stepliknande rörelserna som görs med fötterna samtidigt som överkroppen hålls stel.

Musiken spelas medan flickorna steppar, hoppar och snurrar runt dansgolvet. Varje rutin tar otaliga timmar av träning och de är äntligen redo att visa världen deras hårda arbete.

Det är därför deras video har fått mer än 1 miljoner visningar sedan den publicerades. Alla runt om i världen vill se deras färdigheter och fascineras av deras skarpa irländska dans.

Ta en titt på dig själv i videon nedan. Jag tror att dessa flickor har en ljus framtid i den irländska dansindustrin framför dem!


Dela på Facebook