Annons

40 läkare kämpar för Alexandra – i historisk förlossning som bara inträffar en gång på 480 år

Annons

För ett förälskat par är ankomsten av ett barn den största glädjen och som en inramning av deras gemensamma livsprojekt. Tillsammans med spänning och lycka finns det säkert en viss ångest när man går en såpass ny händelse till mötes, så man kan ju tänka sig hur det känns när man istället för att bara se ett barn får reda på att man väntar flera. Detta är precis vad den 23-åriga Alexandra Kinov och hennes fästman Antonin Kroscen, från Prag i Tjeckien, fick uppleva.

Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som ler

Antonin och Alexandra hade redan ett barn, så de var omedelbart entusiastiska över nyheterna att deras familj skulle växa även om de ännu inte hade någon aning om hur mycket...

Paret var medvetet om att det fanns en möjlighet till tvillingfödsel eftersom det i båda familjerna redan fanns liknande fall. Efter den första analysen bekräftade läkarna det, de var tvillingar.

Trots detta ville gynekologen upprepa ultraljudet igen för att han inte var helt övertygad om svaret. Förundrade upptäckte paret att det inte var två men tre barn.

Överraskningarna tog dock inte slut här och när de på nytt upprepade ultraljudet fick paret veta att bebisarna till och med var fem stycken. Läkarna hade redan misstänkt det men hade väntat med att säga något förrän de var riktigt säkra.

Från vad sjukhuspersonalen har rapporterat verkar det som om den naturliga födelsen av fem bebisar ur statistisk synvinkel sannolikt sker bara en gång på flera miljoner.

Det var inte möjligt att fastställa könet på bebisarna med bestämdhet eftersom ultraljuden var väldigt förvirrande på grund av närvaron av så många bebisar. Alexandra bestämde sig för att vänta på förlossningen för att se det med egna ögon.

Förlossningen var en historisk dag för landet, Alexandra hade så många som 40 läkare närvarande under sitt kejsarsnitt, eftersom de särskilda förhållandena gjorde situationen ganska komplex.

Antonin kunde inte hjälpa sin fru på sjukhuset eftersom han oväntat fastnade i trafiken. Än idag beskyller han sig själv för att han inte var närvarande eftersom han verkligen hade velat vara det.

Trots detta lilla problem fick Alexandra fem underbara och friska barn, fyra pojkar och en liten tjej vid namn Alex, Deniel, Martin, Michael och Terezka

Kvinnans barn var de första femlingarna som fötts i Tjeckien sedan 1949, en händelse som statistiskt sett inträffar en gång vart 480: e år. Oddsen för en födsel av detta slag utan komplikationer under graviditeten och förlossningen är 1 på 47 miljoner. Från den dagen har det nu gått sex år och barnen fortsätter att växa upp friska och glada och tillsammans med sina föräldrar Alexandra och Antonin bildar de idag en stor och vacker familj.

– I vårt land finns det statistik sedan 1949 och inget nämns om femlingar. I Tjeckien föds femlingar vanligtvis en gång på 480 år, säger Alena Mechurova på sjukhuset enligt news.com.au.

Nu, några år senare, (2015) får vi också se hur femlingarna har växt.

Annons