5-åringen ser bara en skillnad mellan honom och bästa vännen, titta närmare och upptäck varför

Ibland är bästa vänner så nära varandra att det verkar som om de bara skiljer sig i utseende. Deras kläder, deras hobbies, deras beteende kan nästan vara identiska, och så är verkligen fallet för Jax och Reddy.

Lydia Stith Rosebush publicerade nyligen den här fantastiska berättelsen på Facebook-sidan Love What Matters. Den fick genast stor genomslagskraft och stöder teorin om att fördomar är inlärda, inte medfödda.

Lydias femåriga son Jax är övertygad om en sak i livet – att han och hans bästa vän Reddy ser ut som enäggstvillingar. Den enda skillnaden som skiljer de båda bästisarna åt är enligt Jax att hans hår står uppåt och att Reddy har snaggat hår.

Jax föreslog därför att han skulle klippa sig under helgen, för att spela sin klassföreståndare ett litet spratt. För hur i hela friden skulle läraren kunna se skillnad på Jax och Reddy om de hade likadana frisyrer? Det lät som en fullkomligt säker plan.

”Jax var så exalterad över att få gå till skolan på måndag med samma frisyr som Ruddy. Han tyckte det skulle bli så kul att förvirra sin lärare”, skriver mamma Lydia på Facebook.

”Om detta inte är ett bevis på att hat och fördomar är något som lärs ut, vet jag vet inte vad som är det”, berättar Lydia och fortsätter: ”Den enda skillnaden Jax ser i sin bästis är deras hår”.

Låt det sjunka in en stund.

Hur fantastiska är dessa barn att de inte dömer folk efter deras hudfärg? De ser människor för vilka de är. Jax ser Reddy som sin vän, inte som sin vän som är svart. Den största skillnaden som Jax ser är deras frisyrer, inte deras hudfärger.

Titta på videon nedan för att se deras nya frisyrer:


Dela på Facebook