Annons

5-åringen somnade in i pappas armar. Föräldrarna berättar historien för att sprida hennes kärlek

Annons

I två år kämpade den 5-år gamla Zoey Catherine Daggett mot en sällsynt, obotlig hjärntumör. Den 4 juli 2018 drog hon sitt sista andetag. Säker hemma, i pappas armar.

Det var en dag som Zoeys föräldrar, Casey och Ben Daggett, visste att det skulle komma till slut.

"Vi har haft två år att förbereda oss för detta, men det är aldrig - det finns aldrig tillräckligt med förberedelse för det," sa Casey Daggett till Western Journal.

Föräldrarnas första misstanke om att något var fel var när Zoey föll okontrollerat i en park. Deras oro växte en vecka senare när Zoey började förlora rörligheten i handen. En resa till sjukhuset resulterade att Zoey diagnostiserades med den ovanliga cancersjukdomen DIPG, diffust pons gliom.

Enligt Western Journal påverkar denna typ av hjärntumör oftast barn mellan 4-10 år, där mindre än en procent överlever.


"Den här bilden togs när hon hade ett ögonblick medvetenhet. Min underbara lilla tjej. Från två månader till ett par veckor. Till 10 dagar. Till vilken dag som helst nu. Tiden blir kortare för varje dag. Min Zoey. Min älskade. Du har förändrat världen," skriver mamman till detta foto på Facebook.

Försökte allt

Ben och Casey spenderade de närmaste två åren på vad alla föräldrar skulle göra: försök utforska varje chans i världen för att deras tjej ska leva vidare. De utforskade alla kliniker i USA. När ingen kunde hjälpa Zoey, åkte de till Tyskland för behandling. Det blev inte heller framgångsrikt.

Tillsammans med sin lilla prinsessa skrev de en lista över allt hon ville uppleva i livet. Listan var nästan färdig. De träffade Disney-prinsessor, prövade cheerleading och deltog i lägerskolor.

"Vi reste runt om i världen för Zo," säger Casey. "Vi såg till att hon såg allt hon ville se."

I slutet av juni började Zoys hälsa bli betydligt sämre. Hennes föräldrar visste att slutet var nära och öppnade sitt hem till vänner och familj för att besöka Zoey medan det fortfarande fanns tid.

Den 4 juli 2018 tog en sjuksköterska en bild av Zoeys sista minut med sina föräldrar. De satte på hennes favoritfilm, Harry Potter, och myste med henne i soffan.


"Halvvägs genom filmen var det över," säger Ben.

Föräldrarna har upplevt ett fantastiskt stöd från hela världen efter att ha delat sin historia. De är angelägna om att älska livet Zoey fick och hedrar hennes minne.

"Zoeys historia delas över hela världen", skriver föräldrarna på Facebook. "Hennes kärlek och ljus sken genom sjukdomen och till slutet. Vi kommer fortsätta att dela kärleken och gnistan i livet hon hade."

Zoeys historia och familjens fina bild har verkligen berört en hel värld!

Annons