5 ärliga tankar från män om att se sina fruar föda

Det är inte bara en obeskrivlig stor sak för mödrar att föda, utan även för de framtida fäderna.

Födseln är en smärtsam och tuff upplevelse, men som för de flesta mammor finns den kvar som ett evigt minne. Trots alla ansträngningar att få barn till världen, väljer många kvinnor att göra det hela igen. För det är allt värt det.

Men hur är det att stå vid sidan och vara den framtiden pappan, som deltar i hans hustrus tuffaste kamp? En kamp där det kan vara svårt att göra mycket mer än att hålla handen, massera och komma med lugnande ord.

1. - Jag såg min fru gå sönder som en pappersnäsduk . Jag visste inte att huden kunde göra så. Barnmorskan flyttade spegeln mycket snabbt, men jag såg det hela ändå. Nano, 30 år.

2. - Jag skulle hellre gå igenom så mycket smärta själva än att se min fru gå igenom det. Att se den person du älskar vara i så mycket smärta och veta att det är delvis ditt fel, det är fruktansvärt. Craig, 30 år.

3. - Jag var bakom gardinen , när min fru fick kejsarsnitt . Men efter vår son togs ur magen, fick jag se personalen väga honom. Av en slump råkade jag titta på min fru och åh gud det fanns ett gapande mörkt hål i henne. Varför kollade jag? Eugene, 35 år.

4. - Ända sedan jag hörde min fru föda , var alla framtida smärta mätt i samband med graviditets smärtor på en skala. Jag lyssnar på min frus rop av smärta och vet exakt var det gör ont baserat på tonhöjd, volym och oktav. Jag har, trots allt, mer än 50 timmar av erfarenhet efter tre födslar. Och jag vet nu att min fru har en mycket högre smärttröskel än mig. Jag skulle inte ställa upp och göra det tre gånger - nej tack . Andy, 32 år.

5. - Jag var inte säker på vad jag skulle förvänta mig, men jag skulle inte ändra någonting. Jag såg min dotters första andetag. Och jag bevittnade en sorts styrka och motståndskraft hos min fru, som lämnade mig i vördnad av vad hon kunde göra. Jag kan inte föreställa mig att inte vara med. Oh ja, jag var flera gånger frestad att titta bort på vägen, men det gjorde jag inte. Erfarenheterna gjorde bandet mellan oss ännu starkare. Hemant, 33 år.

Dela på Facebook