5 skäl till varför en stor röv är hälsosam och bra för hjärnan

Här är 5 goda skäl till varför en stor röv är hälsosam och bra för hjärnan.

rumpaviralking

En stor röv är en bra röv, enligt forskarna. Ja, ursäkta språket, men det är en upptäckt som är värt att fira för de flesta kvinnor.

Den päronformade, timglaset, precis vad som helst, men pinn-formen är i själva verket kroppsformen de flesta kvinnor har fått av moder jord.

Dessutom, om en stor del av "formen" är mellan höfter och knän, är det värt att fira.

En stor rumpa är faktiskt hälsosamt att ha av följande skäl, enligt en studie från universitetet i Oxford:

1) Personer med en större rumpa har en högre sannolikhet att producera hormoner som bränner socker. Detta minskar risken för diabetes och hjärtproblem.

2) Kvinnor med stora rumpor har ofta lägre kolesterolvärden. Detta innebär mindre risk för åderförkalkning och därmed för hjärt-kärlsjukdom.

3) Människor med stora fettavlagringar i magen producerar fler så kallade cytokiner, som påverkar saker som reproduktion och tillväxt. De är ett slags signalproteiner som har en negativ effekt på inflammation i kroppen, hjärtsjukdomar, diabetes och fetma.

Människor som bär det mesta av sitt kroppsfett i lår och rumpa avger färre cytokiner, vilket därmed är en bra sak. Nackdelen med detta är att detta fett är mer envis, och därför svårare att bli av med (Och det är naturligtvis bara ett problem om, av okänd anledning, skulle man vilja bli av med sin stora rumpa och försöka träna så den blir mindre.)

4) Kvinnor med stora rumpor har ofta ett högre överskott av Omega3. Omega-3 är bra, både för kvinnan själv, men framför allt hennes ofödda barn. Omega-3 fettsyror visar sig vara betydande för den neurologiska, kognitiva utvecklingen av barnet. Gravida kvinnor med stora rumpor får därmed smartare barn än kvinnor med platta rumpor.

5) Vissa studier visar att män attraheras av kvinnor med generösa bakdelar, eftersom evolutionärt betyder det att kvinna är bättre på att föda barn än kvinnor med smala höfter och rumpor. Även om det finns andra som anser detta är en gammalt skrock, kan resten av oss åtminstone njuta av tanken.

Så, alla ni som i åratal har kämpat i gymmet för att få en mindre rumpa kan äntligen slappna av och njuta av revanschen!

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Dela på Facebook