5 tecken på att du som kille onanerar för mycket

Onani är bra för hälsan och kan vara väldigt kul och skönt. Men precis som allt annat kan det bli för mycket av det roliga.

New York Post har pratat med terapeuter och läkare om hur onani kan leda till ett grovt missbruk och beroende.

Det finns inget maxantal om hur många gånger man får göra det för att det ska bli ett missbruk, men här är 5 tecken på att de kan vara dags att dra ner på det.

1. Du har ont

Enligt urologen Tobias Köhler vid Southern Illinois University så Onanerar vissa kallar så hårt att de skdar sig själv. Det kan vara allt från enkla skavsår till ett syndrom som heter Peyronies sjukdom då, ärrvvävnad bildas inne i penis.

2. Det är det enda du tänker på

Om man hela tiden tänker på hur man ska onanera nästa gång, ja där det dags att inse att man har ett allvarligt problem, säger Dan Drake.

3. Ditt jobb eller liv får stå åt sidan

Ibland kan det gå så långt att killarna hellre stannar hemma och runkar än att dra ut en fredagskväll med grabbarna säger Sexterapeuten Dan Drake till NY Post. Komma försent till möten och evenemang på grund av att man hellre sitter på toa och runkar är också vanligt.

4. Du får det svårt i sexlivet med en partner

Män som onanerar mycket kan bli så vana vid en viss stimuli, till exempel en viss slags porr kompinerad med en viss handrörelse att de kan få svårt att ha sex med en partner. De blir helt enkelt inte upphetsade av något annat än deras egna onani.

5. Du förösker dra ner på det men misslyckas

"En av de viktigaste kriterierna för alla sorters missbruk är att förlora kontrollen. Det finns inget ohälsosamt eller problematiskt alls med onani, egentligen, men om det blir skadligt för ditt vanliga liv så behöver du behandla det som vliken annan dålig vana som helst", säger Dan Drake.

[contentblock id=7 img=gcb.png]

Dela på Facebook