56-årig kvinna mördade dotterns våldtäktsman – slipper straff

Ett sydafrikanskt brottsfall har blivit uppmärksammat utomlands. Detta sedan en mamma som knivhögg män som höll på att våldta hennes dotter nu slipper åtal, skriver tidningen DailyMail.

Den 56-åriga kvinnan fick ett samtal från en vän om att en av hennes döttrar höll på att bli våldtagen av en grupp män. Mamman sa att hon var tvungen att springa 3 km med en kökskniv efter att ha blivit tillsagd om våldtäkten. När mamman kom till byn fick hon syn på männen som då ska ha våldtagit hennes dotter. Hon gick till attack med kniv mot de tre personerna och en av de misstänkta männen dog av skadorna.

Kvinnan greps för dådet och fallet har varit uppmärksammat i Sydafrika och internationell media, och kvinnan kallas efter det för ”Lejonmamman”. I måndags lämnade hon dock en jublande rättssal efter beskedet att hon slipper åtal, uppger sydafrikanska tidningen Times Live.

– Idag visade ni mig att jag har människor bakom mig och att jag inte var ensam. Tack, säger kvinnan till tidningen.


Natalie Kendrick från Kapstaden skapade en insamling som skulle betala hennes advokatkostnader. Totalt samlades omkring 80 000 kronor in.

– Hon och hennes dotter behöver psykologisk hjälp. Vi har fört över pengarna som betalades till oss till henne för hennes välmående, säger hennes advokat Buhle Tonise till Times live.

De två överlevande männen, är häktade i väntan på åtal.

Dela på Facebook