Annons

6-åriga William får pikar av vuxna för sina kläder - nu ryter mamma Sanna, 27, ifrån

Annons

Sanna Karlsén, 27, har tröttnat på vuxna som vill ifrågasätta hennes barns klädval.

Sonen William, 6, gillar klänningar – och hon menar att ingen har rätt att kommentera det.

– Det är tyg det handlar om. Man måste låta barn vara barn, säger Sanna till Expressen.

Sanna Karlsén, 27, från Kiruna, har tröttnat på åsikter från vuxna om hur hennes barn klär sig och skrev av sig på Facebook

På grund av att hennes son William, 6, gillar att ha på sig klänningar och kläder med blommor och paljetter är det många i hennes närhet som har reagerat negativt. 

– Jag har länge varit less på reaktioner mot barn som inte klär sig enligt normen, och hur folk generellt ser på hur barn ska vara. Det är tyg det handlar om. Man måste låta barn vara barn, det är bara kläder, säger hon.

– Det har varit små pikar och missnöje, och jag har märkt att folk som gillar bilder på min son på sociala medier inte gör det när han bryter mot normen med tjejiga kläder. Droppen var när vissa skrev att de hatar att se William i tjejkläder – att jag gör allt för att göra honom annorlunda. William är sex år och bestämmer själv vad han har på sig, säger Sanna Karlsén till Expressen.

Tillsammans med ett foto på William i sin favoritklänning skrev hon av sig på Facebook.

Läs hennes inlägg nedan:

"Jag blir så jävla förbannad på mänskligheten så jag orkar inte hålla käft längre. VEM FAN är ni att bry er om vad mina barn VILL ha på sig? 

Barn blir varken könsförvirrade eller olyckliga av att få ha på sig vad dom vill, NI BLIR DET!!!! STOR SKILLNAD! För barn är barnkläder just BARNKLÄDER, tills ni VUXNA _jävla_ människor säger något annat.

Mobbning är ett återkommande argument många kör med, MOBBARE MOBBAR OAVSETT. Håller ni tjocka barn också hemma från skolan för att dom riskerar att bli mobbade? Det är NI som är mitt barns första mobbare och ni är SLÄKT. What the fuck?!

(Novalie är skonad av er pga tjej och det inte är tönigt att ha "pojkkläder", men är ju värre att vara en "flickig pojke").

Får till och med höra att man är RÄDD för att William ska "BLI" bög. Alltså snälla rara.

Bög är något man ÄR och inte något man BLIR. Och det är inte något man blir av ett jävla klädesplagg (trodde alla med något innanför pannbenet visste det dock), men folk slutar aldrig förvåna.

Ett tips för att fortsatt vara inkluderade i våra liv: HÅLL KÄFTEN MED ERA BAJSNÖDIGA ÅSKITER OCH LÅT ALDRIG MINA BARN HÖRA ER!!!

Släkten är fan VÄRST och jag SKITER FULLSTÄNDIGT i att ni känner er träffade. Skäms på er! Annars antar man ju att släkten ska vara en plats där man kan känna sig trygg och älskad FÖR DEN MAN ÄR!!? Väx upp!!"

Foto: PRIVAT

”Han ska få känna att han kan vara den han är”

Sanna berättar att hon vill motverka de normer som finns i samhället, och hur vuxna bemöter barn som bryter mot dem. 

– Barn blir bemötta olika utifrån vilket kön de har. Många vet inte hur de ska bemöta barn om de inte vet könet. Är det enligt normen synligt att det är en flicka blir barnet bemött med komplimanger om sitt utseende. Pojken blir ofta i stället bemött som tuff och stark vilket får konsekvenser. Flickor tenderar att bli utseendefixerade medan pojkar får svårare att visa känslor, menar Sanna, och tillägger:

– Vi bryr oss inte om vad andra tycker. Han är bara ett barn och får välja själv vad han tycker är skönt att ha på sig. Vi försöker stärka honom i att alla är olika och får välja hur de ser ut, så att han känner att han får vara den han är.

Vad tycker du om detta? Skriv din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.

Annons