Annons

6-åring slänger present i soptunnan – lär sig att aldrig mer vara otacksam efter mammans klockrena läxa

Annons

Alla som haft att göra med småbarn vet att deras humör kan vara som roulette. 

Men trots det är det viktigt att lära barnen vad som är rätt och fel, och att alltid vara ödmjuk och visa tacksamhet.

En mamma i Florida, USA, trodde att hon hade uppfostrat sin sexåriga dotter till att vara tacksam och sympatisk. Men en dag föll dottern ur mönstret och kastade sin present i soptunnan, och det var då som mamman insåg att något måste hon göra.

Mamman Haley Hassel visste att hennes dotter önskade sig ett speciellt pennskrin som var rosa med ett rött hjärta och två coola tjejer på.

Pennskrinet var populärt bland hennes kompisar, och i och med att pennskrinet var så populärt så var det slut i både första och andra butiken som hon gick in i. Men till slut fick hon napp i den tredje butiken!

Skrek och smällde i dörren

På vägen hem såg hon fram emot att överraska sin lilla skolflicka, men reaktionen blev allt annat än tacksam.

- Hon stirrade på den och slängde den hårt ner i soptunnan och smällde sedan igen sovrumsdörren. Hon skrek ‘Den är dum, alla i min klass har en sån redan och nu vill jag inte ha den längre’, berättar mamman om dotterns reaktion.

🛑WARNING LONG MOM RANT POST!!! 🛑 Mrs. Presleigh learned a tough love lesson today. I went to 3 different stores to get...

Posted by Haley Hassell on Tuesday, August 13, 2019

Mamma Haley var helt stum över hur dottern just betett sig. Var det inte trotsåldern som slagit till sent så hade hon inte uppfostrat sin dotter till att vara tacksam, tänkte hon.

Gav dottern en plastpåse med namn på

Hon förstod att hon var tvungen att göra något för att ändra dotterns otacksamma beteende, så hon kom på en plan.

Hon tog då en förslutningsbar plastpåse och skrev dotterns namn på ”Presleighs pennskrin”,och lämnade fram till dottern och sa ”Här får du en ny”.

Vi det här laget flippade dottern ut fullständigt. Hon blev hysterisk och ville plötsligt ha det fina pennskrinet igen. Men då förklarade mamman att det kommer hon att ge till ett barn som uppskattar det mer.

🛑WARNING LONG MOM RANT POST!!! 🛑 Mrs. Presleigh learned a tough love lesson today. I went to 3 different stores to get...

Posted by Haley Hassell on Tuesday, August 13, 2019

”Jag sa till henne att plocka upp pennskrinet ur papperskorgen och att vi skulle hitta ett barn att ge det till imorgon … någon vars mamma och pappor inte har pengar för skolmaterial eller någon som kanske inte ens har en mamma eller pappa . Jag förklarade att hon inte har rätt till något speciellt och hon tar för givet hur lycklig hon är … Så för tillfället kommer hon att använda en försluter påse, och kommer personligen att leverera den fina lådan till ett barn som kan dra nytta av det. Kanske överreagerar jag, men jag skulle ha gjort allt för att få alla saker hon gör som barn. Jag tror verkligen på att ändra uppfattning och att bara vara tacksam i livet.”


Otacksamma barn är något de flesta föräldrar kämpat med någon gång. Dela gärna denna artikel för att inspirera andra. Personligen tycker jag att det här var klockrent.

Annons