Annons

7-årig pojke försöker sälja sin nallebjörn – när polisen får veta anledningen brister hans hjärta

Annons

En 7-årig pojke frågade folk som gick ut ur affären om de ville köpa hans nallebjörn. När polisen gick dit och frågade varför han gjorde det fick han veta den hemska sanningen.

Inget barn, absolut inget barn ska behöva gå utan mat. Men tyvärr finns det miljontals människor och barn som lever under hemska förhållanden där varje dag är en kamp för att få mat.

Poliser går ofta steget längre än de behöver för att de vill människors bästa. Steve Dunham från Franklin, Ohio i USA är ett perfekt exempel på det.

2016 fick han ett larm om att en liten pojke vandrade stans gator ensam. Pojken var bara 7 år gammal och stod utanför ett apotek där han frågade kunder om de ville köpa hans nallebjörn.

Steve gick fram och frågade varför, och han var inte beredd på svaret han fick.

– Det krossade mitt hjärta, säger Steve Dunham till WLWT.

– Han sa att han försökte sälja sin nallebjörn för att få mat. Han hade inte ätit på flera dagar.

Steves fina gest

Steve Dunham gjorde då det enda rätta och tog med pojken till en restaurang där han fick äta sig mätt på en ordentlig måltid.

Efter middagen fick pojken följa med till polisstationen. Samtidigt som Steve och hans kollegor behandlade pojken med den respekt och kärlek som barn förtjänar, visade det sig att barnets föräldrar gjorde det motsatta.

Pojken levde under hemska familjeförhållanden tillsammans med sina fyra bröder. Poliserna hittade urin från både djur och människor runt om i fastigheten, i kylen fanns nästan ingen mat och det som låg där hade ruttnat för längesen.

Pojken och hans bröder blev omhändertagna och föräldrarna åtalades.

Tack vare att polisen tog den extra tiden att lyssna på den lilla pojken kunde han rädda livet på 7-åringen och hans bröder.

Steve har verkligen ett hjärta av guld. Han gav pojken den kärlek och respekt som alla barn förtjänar.

Vi har mycket av lära av den här polisen. Dela gärna för att fler ska ta del av hans goda exempel! Om vi bara kan få en att tänka som Steve har vi lyckats.

Annons