Annons

7-åring kommer hem med kasse av kontanter – chockar mamma när hon berättar vad hon skrev för att få dem

Annons

Man kan ofta se på gatan både tiggare och välgörenhetsmedlemmar hålla upp skyltar och be förbipasserande bilister om donationer. Många bilister anser att dessa människor är störande och reagerar argsint. Vad skulle du göra om din lilla dotter bad om att få stå i ett gathörn med en skylt? Om du är förälder till åttaåriga Addie Bryan, skulle du inte bara tillåta henne, du skulle avundsjukt uppmuntra henne till det!

Lilla Addie föddes med en sällsynt sjukdom, Larsen syndrom, en medfödd missbildning som påverkar knä, höfter och armbågar. Sjukdomen påverkade några av Addies leder. Hon har en klumpfot, och även om hon kan gå och springa, kan Addie inte böja på sina knän.


Den lilla flickan har på grund av sjukdomen behövt genomgå flertalet dyra medicinska behandlingar på Texas Scottish Rite Hospital. Sjukhuset är världskänt för sin högt kvalificerade medicinska personal men också för att de inte avböjer patienter som inte har råd att betala behandling.

Addie visste att behandlingen hon fick på Scottish Rite var livsnödvändig och ville hitta ett sätt att kunna betala tillbaka. Det var då Addie beslutade att hon skulle chansa. Den beslutsamma tjejen tillverkade en skylt och gick till gathörnet. På skylten stod det "Min födelsedagsönskan är att samla ihop 8.000 dollar till mitt sjukhus Texas Scottish Rite for Children!"


Flickan samlade in de första 8.000 dollar (74 000 kr) hon hoppats på, men ödet hade mer i beredskap för Addie. Hennes historia uppmärksammades av landsomfattande media! Allt som allt fick Addie ta emot 19.000 dollar (176 000 kr) i donationer efter att hon beviljats flertal intervjuer i media. Historien blev mer och mer uppmärksam därefter.Stephanie Brigger, utvecklingschef på Scottish Rite, fick en donation via brev adresserat till Addie. Donationen var en check på 50.000 dollar (463 000 kr). Tänk dig Addies förvåning! Den anonyme bidragsgivaren hade sett en bild på Addie stående och springande. Hans donation ger möjlighet till många avgjutningar och protesanordningar. Varje liten sak hjälper.

Addie är verkligen glad över att hon kunde hjälpa till. Hon tror att barnen där kan bli lite lyckligare och kanske bli utskrivna från sjukhuset tidigare.

Se inslaget om 7-åringen här:

Annons