7-åringen gråter för att han hade fula ärr. Det pappan gjorde då är bara fantastiskt!

Carter Gentle är en sju-årig pojke. Han har inte fått någon lätt start i livet. Carter föddes nämligen med hjärtfel. Hjärtfelen har inneburit att Carter har genomgått otaliga operationer. Den sista operationen var en akut operation för att reparera pojkens pacemakern. Carter har inte bara varit tvungen att genomgå flera smärtsamma operationer, han måste också leva med stora ärr som en följd av ingreppen. Efter den sista operationen var Carter mycket upprörd. Han tyckte naturligtvis inte om den stora ärret på bröstet.

Pappan till Carter är ett countrysångare vid namn Mark Gentle. Han visste inte vad han skulle göra för att muntra upp sin son. Han postade en bild på pojke på Facebook där han frågade om människor kan bidra till att muntra upp Carter. Gensvaret var massiv. Den flöt in med uppmuntrande ord från hela världen.

ho

Mark Gentle berättar till Today om hur den sista operationen påverkade sonen.

"Han försvann in i badrummet. Tittade i spegeln och började gråta. Han sade att folk skulle se honom som ful. Han sa att han var ful. Ärren var fruktansvärda. Som pappa så kändes som om mitt hjärta slets ut. Den här pojken har gått igenom så mycket. Det sista jag vill är för honom att bli upprörd på grund av ärren."

carter4

Mark skrev följande inlägg på Facebook:

"Carter tog av sina bandage i morse. Han grät i 45 minuter när han såg sina ärr. Han sade att han var rädd för att människor kommer att tycka att han var ful. Det är tufft att höra det som förälder.

Vi berättade för honom att hans ärr är vackra och försökte få honom att känna sig som en superhjälte. Hur många gillningar kan Carter få för hans mod? Känn dig fri att dela".

Historien om Carter har berört många människor. Över 1,3 miljoner har gillat statusen och över 65.000 människor har skickat lyckönskningar. Detta har varit till stor hjälp för Carter.

Carter kunde höra hur det plingade till i pappans telefon så fort någon ny person hade gillat bilden. ”Pappa, är det till mig igen?”, frågade han hela tiden.

”Hans ärr är det som gör honom honom till den han är. Han visar alla att allt går att övervinna och att han var starkare än sjukdomen som försöker döda honom”, skriver pappa Mark.

carter2

Mark har också gjort en låt för att hedra sin son. Lyssna på den i videon nedan, och dela gärna denna historien med någon annan som kommer att se det som en inspiration!


Dela på Facebook