7 överraskande anledningar till varför du borde sova med din hund i sängen varje natt

Vi har alla hört att vi inte ska göra det: att bjuda in våra hundar till vår säng. Folk tror att det är smutsigt, och att det inte är bra för dig. Folk har sagt det i flera år.

Men det är inte riktigt sant. Det finns faktiskt hälsofördelar att låta din fyrbenta vän tillbringa natten med dig.

Men nu visar faktiskt forskning att det finns stora fördelar med att sova tillsammans med sin hund.

I studien deltog 150 personer och 56 st uppgav att de lät sin hund sova i sängen. 41% av de personerna säger att de upplever att de sover bättre med hunden i sängen då de känner sig mer avslappnade och trygga.

Är du fortfarande inte helt övertygad? Läs dessa 7 anledningar så förstår du vad vi menar!

1. Hunden gör att man känner sig mer bekväm

Att sova bredvid ett djur man älskar gör att man känner sig mer bekväm, och gör dig också på bättre humör – och därmed sover bättre.

ben

2. De hjälper dig att somna snabbare

Ibland kan det kännas som att det tar evigheter att somna. Man vänder sig fram och tillbaka i timmar i jakt på en skön sovställning. Att känna närvaron från en hund hjälper dig att slappna av och lugna ner dig vilket gör det lättare för dig att somna.

3. Hundar minskar din oro och stress

Det finns gott om bevis att hundar hjälper dig att minska din stress eller oro. Det är av den anledningen terapihundar är populärt bland äldre eller svårt sjuka människor.

4. Hundar har en behaglig värme

Hundar vill gärna vara nära oss människor. De sover gärna mellan våra fötter, vilket är bra när vinterhalvåret står inför dörren. Det kan ju förstås bli ett problem på sommaren men då sover hunden ofta ovanpå täcket.

5. Hundar minskar depression

Hundars kärlek är villkorslös och de är extremt lojala. Det finns många studier som visar att människor som lider av depression får lindrigare symptom när de har en hund i närheten.

ben2

6. Du känner dig säkrare

Vi människor känner oss säkrare när vi har sällskap, och en hund är ett väldigt bra sådant! Vi kan alltid lita på att hunden varnar oss när något händer.

7. Hunden mår också bättre av det!

Det är inte bara du som mår bättre av att ha hunden i sängen. Studier visar att även hundarna mår bättre av sällskapet du ger under natten.

Det finns ingenting i världen som din hund älskar mer än dig, vilket gör det möjligt för dem att spendera extra gosa tid kommer att göra deras dag!

Dela på Facebook