75-åriga Mona klarar inte av hettan, då gör Oliver en hjälteinsats

Värmen har varit svår för oss alla, i synnerhet för de äldre. I Umeå där hjärtsjuka Mona Claesson, 75, bor är det varmt vilket är en stor påfrestning. Runt om i Sverige har fläktar blivit slutsålda men det hindrade inte 22 år gamla Oliver för att komma till räddning.

Det var efter en hjärtinfarkt som 75-åriga Mona Claesson blev svår sjuk. Till Expressen berättar Mona att hon låg nedsövd med respirator hela våren. Att komma tillbaks har inte varit lätt och hon kämpar nu mot en depression. 

Det har varit svårt för Mona att inte vara lika självständig som hon var innan sjukdomen. Det hela blir försvårat av den extrema hettan.

 "När jag inte kan göra något blir jag ledsen. Jag kan inte dammsuga eller diska, då får jag så ont i ryggen. Det är många saker. Jag kan inte fixa till håret som jag gjorde förut. Man är inte samma människa sen detta har hänt" berättar Mona Claesson.


När hennes dotter Camilla Liljendahl, 43, skulle underlätta för sin mamma genom att köpa en fläkt var de helt slutsålda. 

Mona gjorde ett sista försök att få tag på en fläkt och ringde elektronikkedjan Kjell & Company i hopp om att de skulle ha kvar en fläkt. Det var dock slutsålt. 

Mona vägrade att ge upp och berättade om sin sjukdom till den unga mannen som svarat i telefonen. Detta förändrade hennes situation. 

Hon pratade med 22 år gamla Oliver Olausson som nu hyllas han för hans agerande. 

"Kan jag höra av mig om några minuter?" frågade Oliver, och tecknade ner Monas nummer.

Oliver ringde en kund som beställt en av fläktarna på lagret men inte hämtat ut den. 

 "Jag luskade runt och visste att en kund hade beställt en bordsfläkt, som inte hade kommit och hämtat ut den. Jag frågade henne om hon kunde vänta, och förklarade situationen. Det tog hon jättebra" berättar Oliver.


När Oliver fick reda på att Mona skulle ha svårt att hämta fläkten, gjorde han något otroligt. 

"Då fick jag lämna den för det kändes viktigt att hon skulle få lite svalka. Det kändes naturligt att vara lite medmänniska och hjälpa till" säger Oliver.

När 22-åringen kom hem till Mona för att hjälpa henne montera fläkten blev hon väldigt glad. Camilla, Monas dotter, laddade upp ett inlägg på Facebook där hon hyller Oliver. Inlägget fick bra respons och han hyllades som vardagshjälte. 

Mona är oerhört glad över hans fina insats, som enligt henne är en ljusglimt i den tuffa tillvaron.

Vilken kille! Nu får vi hjälpas åt att sprida den här historien genom att DELA.


Dela på Facebook