Annons

8-årig pojke faller nästan 6 meter – då får några barn en briljant idé

Annons

En åttaårig pojke gled ur skidliften, trots ett fall på flera meter klarade han sig utan skador. Tack vare en grupp tolvåriga pojkar som hjälpte till att fånga honom.

En åttaårig pojke gled plötsligt ur skidliften i Vancouver, Kanada. Samtidigt åkte fem pojkar i backen och såg den skräckslagne pojken hänga från liften, rapporterar The Mirror. Hans pappa höll i honom, men han var också tvungen att hålla i sin 3-åriga dotter som satt bredvid honom på andra sidan.

Liften var cirka 6 meter upp i luften och ingen visste vad de skulle ta sig till. Jousha, en av de tolvåringarna, var rädd att pojken skulle skadas om ingen gjorde någonting. Han berättar för tidningen att de vuxna bara stod och tittade på utan att agera. Då förstod de tolvåriga pojkarna att de var tvungna att göra något.


Föll sex meter

De tog det orangea skyddsnätet bredvid backen för att dämpa fallet. Pojkarna fick hjälp av en skidlärare och andra vuxna i närheten och till slut kunde pojken landa på nätet utan att bli skadad!

”Du måste lita på oss och släppa taget” ska de ha ropat.

Pojken och pappan släppte därefter taget och pojken föll sex meter och landade säkert i tolvåringarnas skyddsnät. Pojken klarade sig utan skador men fördes för säkerhets skull till sjukhus för kontroll.

Tolvåringarnas räddningsaktion fångades på film och hyllas nu på sociala medier.

Dessa fem hjältar förtjänar verkligen att hyllas för deras heroiska insats! Genom ett snabbt agerande lyckades de förhindra någonting som hade kunnat  sluta i tragedi.

Se klippet nedan!

Annons