8-åriga pojken ber doktorn om en tjänst innan han sövs. Föräldrarna får inget veta förrän efter operationen

En kirurg hade en ovanlig patient på sitt operationsbord: en nallebjörn.

8-åriga Jackson McKie skulle operera sig för att få en cysta borttagen från sin hjärna. Eftersom han lider av ett kroniskt tillstånd som kallas hydrocephalus, har Daniel McNeely tagit hand om Jackson sedan han var ett spädbarn.

Han har konstant åkt in och ut på sjukhuset och vid hans sida fanns förutom han föräldrar alltid nallebjörnen ”Little Baby”.

Precis innan han skulle sövas inför senaste operationen bad han kirurgen Daniel om en speciellt tjänst. 

Daniel sa att han inte kunde säga nej till pojken han känt i åtta år. Så utan att ens fråga hans föräldrar gjorde han något som inte alls ingick i hans arbetsuppgifter.

”Jag tänkte att det var något jag kunde göra för att han skulle må bättre, det verkade som en enkel gest och jag var glad att kunna hjälpa till,” sa Daniel till CTV News Atlantic.

Läkaren bad sjuksköterskorna att förbereda ett litet bord med några verktyg, och han använde överblivna stygn från McKies procedur för att lappa ihop nallebjörnen ”Little Baby”.

Han diagnostiserade nallebjörnen med ett skärsår i underarmen och gav björnen en "syrgasmask" under proceduren.

När Jackson vaknade upp från narkosen var han överlycklig att ”Little Baby” genomgått samma operation som honom själv, sa Jacksons pappa Rick McKie.

Jacksons familj säger att de är väldigt tacksamma, doktorn gick utöver det vanliga för att få deras son att trivas under en skrämmande tid.

”Han är en av de snällaste människorna jag någonsin mött, sa Rick till CTV News Atlantic.

Efter operationen valde han att dela med sig av nyheten på Twitter.


Bredvid bilden skrev han:

”Patient frågade om jag kunde operera hans nallebjörn precis innan han sövdes… Hur skulle jag kunna säga nej?”

Det var inte bara McNeelys första gång som opererade på en leksak, det var också hans första tweet - och han fick tusentals följare efter det.

"Jag tänkte att det skulle få några människor att le, det var den enda avsikt jag hade", berättade McNeely för CTV News Atlantic . "Jag är glad att andra njuter av det."

Dela artikeln med dina vänner på Facebook så att fler får ta del av den fina historien. Daniel förtjänar verkligen att hyllas, vilken hjälte!

Dela på Facebook