Annons

83-årige Jalles fru dog – nu tvingas han flytta från äldreboendet: ''Har 3 dagar på mig''

Annons

När 83-årige Jalles fru Barbara gick bort den 28 februari fick Jalle omedelbart höra att han inte längre fick bo kvar på äldreboendet – anledning var att kommunen inte ansåg att 83-åringen var i behov av att bo där längre, detta rapporterar TV4.

– Så fick jag beskedet att jag hade tre dagar på mig att flytta, att tömma rummet, och det hade jag ingen chans att göra, berättar Jalle för TV4.

Jalles fru Barbara drabbades av demens för fyra år sedan. Paret bestämde sig då för att säga upp sin lägenhet och flytta till ett vårdboende en Nynäshamns kommun, för att få den assistans som behövdes.

Nu när Barbara nyligen gick bort menar kommunen att Jalle inte längre får bo kvar där, att han inte är i nog dåligt skick, enligt TV4.

Foto: TV4

3 dagar på sig att tömma lägenheten

Jalle, 83, fick tre dagar på sig att tömma lägenheten de bott i på äldreboendet och hitta ett nytt boende, precis efter att Barbara gått bort.

Han fick ett telefonnummer till ett vandrarhem och erbjöds få hemtjänst där.

 – Jag kan inte bygga upp ett nytt boende, det kan jag inte göra. Jag klarar mig inte själv, säger Jalle till TV4.

”Vi har inte fått sörja mamma”

Idag, fredag, är det begravning för Barbara, och mitt i sorgeprocessen måste familjen hjälpa Jalle från att bli bostadslös.

 – Det är fruktansvärt, vi har inte fått sörja mamma. Det kommer i ett dåligt läge detta men läget är nu, så vi måste agera, säger Christine, Jalles styvdotter när TV4 intervjuar henne.

Nu har Jalle fått besked att han har på sig till den 25 maj innan han måste ha flyttat ut, enligt TV4.

Vad tycker du om detta?

Annons