84-åringens bil vandaliserades för att någon inte gillade färgen. Då får han stöd från oväntat håll

Peter Maddox är en pensionerad tandläkare som bor i den lilla byn Bibury i Cotswold i England. Han är 84 år gammal och äger en liten gul Vauxhall Corsa. Han var nöjd med bilen, men turister som besökte den ärevördiga byn hade andra åsikter - de protesterade stadigt och ständigt att den gula bilen förstörde för bilderna de ville ta på alla gamla byggnader.

Bibury är känt för sina gamla stenhus, och anses vara en av de vackraste byarna i England. Turister vill besöka staden och ta bilder, men den gula bilen har lett till att flera lokalbefolkningen har klagat, när turister menar att bilen förstör deras bilder.

Hela rabaldret slutade med att motståndarna slog sönder Peters bil. Vandalerna hade ristat in ordet ”MOVE” på motorhuven, och slagit sönder framrutan. Skadorna uppgick till ett värde av 67 000 kr. Bilen var så skadad att den förkrossade 84-åringen var tvungen att skrota den. Men när hans berättelse blev känd, fick han stöd från flera håll, bland annat lokalbefolkningen.

Biltillverkaren Vauxhall beslutade först att döpa om namnet på den gula färgen till "Maddox Yellow". Dessutom sätta igång en bilprotest för att visa att det inte är okej att vandalisera - och kanske i synnerhet om den tillhör en 84-årig änkling som inte har gjort en fluga.

100 gula bilar dök därför upp och körde i parad genom gatorna i Bibury

– Responsen har varit otrolig och överväldigande, säger initiativtagaren Matty Bee till Sunny Skyz News. Människor från hela landet och världen har anmält sig för att ansluta till gruppen.

Se nyhetsinslaget - och DELA om du gillade denna "hämnden" Peter fick!


Dela på Facebook