Annons

89-åriga kvinnan har stickat över 450 filtar - anledningen är briljant

Annons

Det finns många former av volontärarbete och det finns ingen åldersgräns eller utgångsdatum för att börja göra gott för andra. Speciellt när det gäller volontärarbete med djur finns det många alternativ. Vissa väljer att rasta hundar, vissa hjälper till i adoptionsprocessen och sedan finns det de, som Maisie, en 89-årig kvinna som erbjuder sin egen talang för att ge tröst till djur som räddats från gatan och som bara väntar på att få lite kärlek.

Maisie, en vänlig 89-årig farmor, älskar att sticka, så hon bestämde sig för att donera cirka 450 stycken mjuka filtar till alla små hundar som väntar på ett hem och som för närvarande bor på djurskyddshemmet Dogs Trust Basildon.

"Jag älskar att sticka och jag älskar hundar, så jag bestämde mig för att kombinera mina två stora passioner," berättar Maisie.

Tre gånger per år donerar Maisie sina stickade kläder till hem för hundar, där många små vänner kan ta emot dem som en gåva att värma sig med.

"Att sticka håller mig sysselsatt och jag älskar att sticka medan jag tittar på TV", berättar den 89-åriga kvinnan.

I Storbritannien och Irland finns det mer än 16 000 herrelösa hundar, räddade från gatan i väntan på ett hem och lite kärlek. Det lilla bidraget från Maisie är emellertid en viktig hjälp och en ädel gest, som ger lite lycka och värme åt dessa stackars hundar.

”Maisie tar med sig sina stickade donationer regelbundet och vi är så tacksamma för hennes stöd. När vintermånadernas kyla verkligen börjar krypa upp på oss, vet jag att våra hundar är mycket nöjda med att använda föremålen till god användning - och älskar att känna sig extra mysiga!”, sa Rehoming Center Manager på Dogs Trust Basildon.

Nu tycker jag att vi alla gemensamt hyllar denna 89-åriga superkvinna som gjort så mycket för våra fyrfota vänner! Dela gärna!

Annons